• Pregleda: 3016

Ulica Grožđa dobija asfalt

Predstavnici Ministarstva privrede, grada Subotice i kompanije „Vojput“ potpisali su ugovor o izvođenju radova na izgradnji kolovoza u Ulici grožđa, u Mesnoj zajednici „Peščara“ u Subotici, saopšteno je iz Kabineta gradonačelnika. Izgradnju kolovoza biće dužine 1.595 metara i širine šest metara.
Ulica Grožđa dobija asfalt

Ugovorne strane utvrdile su da ukupna cena za izvođenje radova iznosi 42.232.514,07 dinara, bez PDV-a, odnosno 50.679.016,88 dinara sa PDV-om.

Ministarstvo privrede, kao naručilac, obavezalo se da će za izvedene radove isplatiti iznos od 25.086.113,36 dinara (sa PDV-om), a grad Subotica, kao korisnik, iznos od 25.592.903,53 dinara (sa PDV-om).

Ministarstvo privrede je sredstva za realizaciju ovog ugovora rasporedilo na osnovu Odluke o rasporedu i korišćenju sredstava za podršku unapređenja lokalne i regionalne infrastrukture – Gradimo zajedno.

U otvorenom postupku javne nabavke, Ministarstvo privrede je izabralo kompaniju „Vojput“ a. d. Subotica, kao najpovoljnijeg ponuđača za izvođenje radova na izgradnji kolovoza u Ulici grožđa.

Grad Subotica je sredstva za izvođenje radova (25.592.903,53 dinara sa PDV-om) obezbedio Odlukom o izmenama i dopunama Odluke o budžetu Grada za 2014. godinu.

Osim vrednosti rada, dobara i usluga neophodnih za izvršenje ugovora, cena obuhvata i troškove organizacije gradilišta, osiguranja i sve ostale zavisne troškove izvođača.

Iako je rok za izvođenje radova 79 kalendarskih dana, Kompanija „Vojput“ će, prema očekivanjima, što pre započeti izgradnju kolovoza dužine 1.595 metara i širine šest metara u Ulici grožđa, a ukoliko vremenski uslovi to budu dozvoljavali i realizovati radove pre nastupajuće zime.

Izvor: Subotica.com

povezane teme

9
Don Kihot Odgovori
Koji su rarlozi asvaltiranja ulice u njivama
Zoran Odgovori
@Don Kihot

Da si malo pismeniji i da možeš da razumeš suštinu problema ne bi takvo pitanje ni postavio, a ne bi ni napisao asValt nego asFalt.
Djuka Odgovori
Kad ce neka ulica na Makovoj da se asfaltira?
tetka Odgovori
GROŽĐEEEEEEEEEE svaka čast - pitanje je samo kako ste to izborili!!!!
kojot Odgovori
Напокон да више не газим по блату када одлазим код кумова...
kojot Odgovori
Чуј овог 'asvaltiranja'
mrmot Odgovori
ju ju ju ju, ovo je nekih 400.000 evra a ljudi iz struke znaju da kilometar auto puta (od njive do 6 traka sa ogradama i belim linijam) košta 1.000.000 evra.
Po toj matematici, za 400.000 evra može da se uradi asfalt za ulicu dužine cca 5 kilometara a gore pomenuta ulica je 1,5 kilometara.

Neko će se (ne)pošteno opariti.
ju ju ju, cccccc
sale Odgovori
DA DJUKA IZGLEDA DA SMO MI ZADNJA RUPA NA SVIRALI.HAJDE DA IZAĐEMO MALO NA ULICE
Dani mrmota Odgovori
mrmote, idi spavaj i kad već računaš, bolje računaj
Ovaj put će imati dve trake, dakle to je trećina onog što si rekao, a to puta 1,5 je upravo otprilike toliko koliko su i rekli.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.