Komentara: 0
Pregleda: 1624

"Ukusi tradicije" predstavljeni Beograđanima

21.01.2012. u 17:21h
Izvor: RTV Yueco
"Ukusi tradicije" predstavljeni Beograđanima

Subotički brend domaće hrane “Ukusi tradicije” u narednih desetak dana biće predstavljeni Beograđanima. Manifestacija „Ukusi tradicije”, čija je osnovna ideja da promoviše domaću hranu i specifičnosti domaće hrane regionalnog porekla, otvorena je juče na platou ispred pijace „Blok 44” na Novom Beogradu i trajaće do kraja januara. Na manifestaciji će prvenstveno biti predstavljeni domaći specijaliteti Mađarske kuhinje.

Na juče otvorenoj manifestaciji “Ukusi tradicije” Beograđani će probati sve ono čime su oduševljeni kad dođu u Suboticu - specijalitete mađarske gastronomije, kao što su seljačka kobasica, kurtoš kolač i mnoge druge proizvode. Domaća hrana podrazumeva proizvodnju u domaćinstvima ili zanatskim radnjama, regionalno poreklo sirovina, tradicionalne recepture, proizvode bez aditiva i drugih veštačkih dodataka i kontrolu kvaliteta.

Prva promocija projekta „Ukusi tradicije” realizovana je tokom juna 2011. godine u Subotici, kada je održan i Prvi regionalni sajam tradicionalnih specijaliteta domaće hrane, vina i rakije. Nakon izložbe u Beogradu, manifestacija će biti upriličena i u drugim gradovima Srbije, a veliki sajam je planira za april u Subotici.

Cilj projekta „Ukusi tradicije” jeste da objedini ponudu domaće hrane regionalnog porekla na nivou Srbije, kao i da ponudi alternative i efikasne kanale distribucije proizvođačima. Dodatni šmek manifestaciji daju i tipske kućice koje su takođe nastale u Subotici, kao delo ruku učenika Politehničke škole.

Izvor: RTV Yueco
Postavljeno pre 12 godina i 3 meseca
Komentara: 0
Pregleda: 1624
Povezane teme

sajam ukusi tradicije

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.