Komentara: 18
Pregleda: 5106

Uklonjena sirovina za proizvodnju pesticida

15.08.2013. u 19:07h
Izvor: RTV Yueco
Neprijatan miris koji se danima širio mesnom zajednicom Zorka i Peščara, a koji je dolazio od skladištene sirovine za proizvodnju pesticida, iako nije bio opasan po meštane, uklonjen je iz grada i dostavljen preduzeću u Nišu, koje je vlasnik pomenute sirovine.
Uklonjena sirovina za proizvodnju pesticida

Iako je meštanima tokom prošle nedelje rečeno da će sirovina biti izmeštna, ponovni miris koji su osetili u ponedeljak uveče izazvao je novu sumnju. Po rečima vlasnika preduzeća, sirovina se iz opravdanog razloga te noći najviše osetila, jer su je tokom popodneva prebacivali iz skladišta u kamion za transport. Rad ovog preduzeća, koje se inače bavi proizvodnjom ekološki pogodnih komponenti, kao i pomenute sirovine, ispitala je gradska, pokrajinska i republička inspekcija, koja je donela zajednički zaključak da građani ni u jedom trenutku nisu bili ekološki ugroženi.

Sumnju je izazvao ponovni neprijatan miris u ponedeljak veče, taman kada su meštani pomislili da su ga se konačno rešili. Oni su se obratili svojoj mesnoj zajednici kako bi proverili da li je sirovina izmeštena sa mesta nekadašnje Zorke, kako im je i bilo obećano.

Sirovina koja je skladištena u preduzeću Komercservis registrovana je u Srbiji i nalazi se na spisku odobrenih pesticida, ističu o ovom preduzeću. Iako je to sirovina koja pripada Niškom preduzeću ona se zbog blizine graničnog prelaza sa našim gradom, jedno vreme čuvala ovde. Inspekcije na svim nivoima ispitale su pomenutu sirovinu i zaključile da nepostoji opasnost od ekološkog zagađenja, niti po životnu okolinu niti po građane. Ipak, zbog uznemirenosti građana ljudi iz Komerservira insistirali su da Niško preduzeće preuzme svoju siroviu, što su i učinili u ponedeljak tokom dana.

Ovo preduzeće nastavlja sa svojom proizvodnjom u Subotici kao što je to činilo i prethodnih godina i to sa ekološki pogodnim komponentama koji ne ispuštaju nikakve mirise i koji ne izazivaju nikakvu nepotrebnu sumnju kod građana, navode u ovom preduzeću.

Izvor: RTV Yueco
Postavljeno pre 10 godina i 8 meseci
Komentara: 18
Pregleda: 5106

Povezana vest

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.