Komentara: 11
Pregleda: 10938

Ugljena prašina „zaledila“ domove penzionerima

23.02.2013. u 22:26h
Izvor: SuMedija
Veliki broj članova Udruženja penzionera Subotice ove godine nisu zadovoljni ogrevom koji su naručili preko svog udruženja i drvare „Tabu“. Deo njih, koji su umesto uglja dobili veću količinu ugljene prašine, uputio je žalbe i zatražio da im se nadoknadi šteta.
Ugljena prašina „zaledila“ domove penzionerima

Udruženje čini što može, da se onima koji su imali veću štetu, otpiše poslednja rata, a formirana je i komisija koja je proveravala kvalitet isporučenog uglja.

Problematično je blizu 15 posto isporučenog ogreva većini penzionera, ali se ne zna koliko je ukupno tona uglja škart. Pojedinci, koji su naručili u proseku 7 tona uglja, tvrde da je više od jedne tone nekvalitetno, da su umesto uglja dobili ugljenu prašinu. To za penzionere znači, da su izgubili oko 15 odsto naručenog ogreva, koji nije bio upotrebljiv za loženje.

Prema standardima ugljenokopa koje su zvali, dozvoljeni procenat prašine kreće se od 3 do10 posto zavisno od ugljenokopa. Penzioneri su zatražili od udruženja da im neko nadoknadi štetu, pa je formirana komisija koja je obišla penzionere - kupce. Udruženje je ugalj naručilo preko drvare "Tabu", a kako tvrde oni koji su se žalili, obećano im je da će im šteta biti nadoknađena tako, što će im prilikom poslednje rate uglavnom biti otpisan iznos za koji su oštećeni.

Međutim, nisu svi sigurni da neće morati da plate i isporučenu prašinu kao ogrev. Neki su čak zvali i Kostolac i Kolubaru, gde su ih uputili na drvaru u Subotici i Udruženje penzionera.

- Nakon svih nesporazuma predsednica udruženja Dragica Lučev nam je obećala da će šteta biti nadoknađena svima kojima je žalba opravdana, pa očekujemo da i moja porodica neće biti ostećena – kaže Mihalj Vig.

On izražava bojazan da će do poslednje rate u oktobru za naručeni ogrev možda biti i zaboravljena obećanja i smatra da bi njegov, kao i ostale slučajeve u kojima su članovi udruženja praktično prevareni, trebalo i administrativno da se sprovedu.

- Kada bismo dobili potvrdu da će nam biti ukinuta poslednja rata, zbog lošeg ogreva, bili bismo sigurni da udruženje brine o svojim članovima i da možemo i ubuduće da računamo na pomoć i odloženo plaćanje za ogrev. U suprotnom, moraćemo se snalaziti sami kako znamo i umemo, jer smo platili punu cenu za ogrev, a prašinom od uglja ne možemo da se grejemo - kažu Mirjana i Mihalj Vig.

Izvor: SuMedija
Postavljeno pre 11 godina i 1 mesec
Komentara: 11
Pregleda: 10938

Povezana vest

Povezane teme

udruženje penzionera

ogrev

ugalj

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.