Komentara: 4
Pregleda: 1534
Foto

Udruženju slepih i slabovidih uručena dva tandem bicikla

06.09.2023. u 12:59h
Izvor: Subotica.com
Slepe i slabovide osobe, kojima je kretanje po gradu u velikoj meri otežano, od sada imaju priliku da budu fizički aktivne i uživaju u vožnji biciklom. Zahvaljujući neformalnoj grupi "Biciklom do svežijeg vazduha", ovo udruženje dobilo je dva tandem bicikla koja će biti na raspolaganju svim članovima.
Udruženju slepih i slabovidih uručena dva tandem bicikla

U okviru nastavka projekta "Tandem bike" u organizaciji nefromalne grupe "Biciklom do svežijeg vazduha", koji je podržala fondacija "Trag" kroz program "Aktivna zajednica", Udruženju slepih i  slabovidih uručena su dva bicikla, a prva vožnja kroz grad već je organizovana. 

Udruženju slepih i slabovidih uručena dva tandem bicikla - Ceo projekat za cilj ima da pomogne slepim i slabovidim osobama, da podigne njihovu mobilnost i njihovo učešće u zajednici. Zahvaljujem se i donatorima koji su prepoznali značaj ovog projekta, i donirali nam dodatnu opremu. Suština je da se ovim ljudima omogući da voze bicikl, što u prvi mah deluje teško, pa i nemoguće. Ali, evo upravo ovi bicikli omogućavaju da slabovida osoba, koja sedi nazad, aktivno učestvuje u vožnji - okreće pedale, može da koči, menja brzine. Već smo imali jednu zajedničku vožnju, i predstoji nam još jedna kada će aktivisti naše grupe voziti zajedno sa članovima udruženja - kaže Goran Gabrić iz neformalne grupe "Biciklom do svežijeg vazduha". 

Bicikli će se nalaziti u Udruženju slepih i slabovidih, kako bi svim članovima, kojih udruženje broji oko 480, bili na raspolaganju. 

Udruženju slepih i slabovidih uručena dva tandem bicikla

- Ovo nam u velikoj meri znači, jer i slepi i slabovidi vole da budu fizički aktivni. Iako još uvek nisam učestvovala u vožnji, nadam se da hoću - kaže Danijela Pejić, koja je zaposlena u Udruženju slepih i slabovidih - Vozićemo se zajedno, volela bih da prva vožnja bude na Palić, gde možemo da uživamo u lepotama Palića - nadovezuje se Valentina Lazarević, sekretar Udruženja, istakavši da je tandem bicikl zahtevniji za vožnju od običnog, ali da će se vežbom usavršiti u vožnji. 

Izvor: Subotica.com
Tandem bicikl kod slepih i slabovidih Tandem bicikl kod slepih i slabovidih Tandem bicikl kod slepih i slabovidih Tandem bicikl kod slepih i slabovidih Tandem bicikl kod slepih i slabovidih Tandem bicikl kod slepih i slabovidih Tandem bicikl kod slepih i slabovidih Tandem bicikl kod slepih i slabovidih
Pogledaj ostale fotografije
Postavljeno pre 8 meseci i 7 časova
Komentara: 4
Pregleda: 1534

Povezana vest

Povezane teme

udruženje slepih i slabovidih subotica

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.