Komentara: 4
Pregleda: 2293
Foto

Slepe i slabovide osobe dobijaju tandem bicikla

04.04.2023. u 11:00h
Izvor: Subotica.com
Slepim i slabovidim osobama po gradu je prilično teškokretanje a rekreacija, poput vožnje biciklom, nezamisliva. Zahvaljujući projektu „Tandem bike“, subotičko Udruženje slepih i slabovidih osoba dobiće dva tandem bicikla uz pomoć kojih će moći da se bave rekreacijom i obiđu neke od zaštićenih predela u okolini grada.
Slepe i slabovide osobe dobijaju tandem bicikla

Projekat organizuje neformalna grupa „Biciklom do čistijeg vazduha“, a podržan je od fondacije „Trag“ putem programa „Ativna zajednica“.

- Ovaj program je zamišljen prvenstven da osnaži i ohrabri članove Udruženaj slepih i slabovidih da uzmu aktivnije učešće u saobraćaju. Tandem biciklo će im omogućiti da voze bicikla ali da ne upravljaju njime, već će to činiti naši aktivisti ili neko koga oni odaberu – objašnjava Goran Gabrić, u ime grupe „Biciklom do čistijeg vazduha“. – U sklopu projekta ćemo izraditi dva tandem bicikla i organizovati vožnje po gradu, na Paliću, okolini zaštićenih područja jezera Palić i Ludaš. Naparvićemo i zajedničke vožnje na koje ćemo pozvati bicikliste iz grada da nam se pridruže i svi zajedno podržimo slepe i slabovide osobe da postanu aktivan deo društvene zajednice.

Slepe i slabovide osobe dobijaju tandem biciklaPo završetku projekta bicikla će ostati članovima Udurženja slepih i slabovidih, a biće im napravljeno i mesto za čuvanje.

- Ovo nam je jako značajno, jer ćemo se fizički pokrenuti, svima je zdravo da voze bicikla pa i nama. Biciklističke ture će pomoći našim članovima da se socijalizuju, budu na čistom vazduhu, druže se i upoznaju nove ljude – ističe Danijela Pejić u ime Udruženja slepih i slabovidih, koje okuplja 480 članova različitih starosnih dobi.

Slepe i slabovide osobe dobijaju tandem bicikla

Izvor: Subotica.com
Slepe i slabovide osobe dobijaju tandem bicikla Slepe i slabovide osobe dobijaju tandem bicikla Slepe i slabovide osobe dobijaju tandem bicikla Slepe i slabovide osobe dobijaju tandem bicikla Slepe i slabovide osobe dobijaju tandem bicikla Slepe i slabovide osobe dobijaju tandem bicikla Slepe i slabovide osobe dobijaju tandem bicikla Slepe i slabovide osobe dobijaju tandem bicikla
Pogledaj ostale fotografije
Postavljeno pre 1 godinu i 1 mesec
Komentara: 4
Pregleda: 2293

Povezana vest

Povezane teme

udruženje slepih i slabovidih subotica

slepi i slabovidi

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.