Komentara: 9
Pregleda: 1702
Foto

Udruženje "Solidarnost" podelilo prehrambene pakete socijalno ugroženim sugrađanima

20.07.2023. u 14:34h
Izvor: Subotica.com
U okviru akcije "Solidarnost sa socijalno ugroženim građanima" ovo udruženje podelilo je 37 paketa pomoći sa osnovnim životnim namirnicama, onima kojima je, po njihovoj evidenciji, pomoć najpotrebnija.
Udruženje "Solidarnost" podelilo prehrambene pakete socijalno ugroženim sugrađanima

Udruženje građana "Solidarnost" podelilo je pakete Subotičanima koji dolaze iz porodica sa najnižim primanjima, uglavnom radnika koji su tokom procesa privatizacije ostali bez posla. 

 - Mi živimo zajedno u Subotici, 27 nacionalnosti, ali kad se radi o siromaštvu, tu nema nacionalnosti, tako da smo neophodni jedni drugima, i sve više je ta međusobna solidarnost neophodna. Mi smo ponosni da smo deo grupe entuzijastičnih sugrađana koji žele da pomažu drugima i da sarađujemo sa sve više udruženja građana u Subotici. Ove godine, kao i prehodnih, fokus je na ljudima koji su stradali u procesu privatizacije preduzeća, koja je ostavila duboke i trajne posledice na naše porodice. Ovo je jedna mala pomoć, ali od srca, da olakšamo ovim ljudima borbu za opstanak - rekao je Mikloš Olajoš Nađ iz UG "Solidarnost".

Udruženje "Solidarnost" podelilo prehrambene pakete socijalno ugroženim sugrađanimaOvu akciju je novčano pomogla je i Gradska uprava, sredstvima dodeljenim putem konkursa.

- Za ovu akciju dobili smo 50 hiljada dinara od Gradske uprave Subotce, na Konkursu za humnitarani rad, i za ova sredstva se zahvaljujemo. Nastavićemo ovu akciju i narednih godina - zaključuje Olajoš Nađ. 

Udruženje "Solidarnost" podelilo prehrambene pakete socijalno ugroženim sugrađanimaJedna od korisnica prehrambenog paketa pomoći je i Ruža Stantić, kojoj je jedini izvor prihoda porodična penzija. 

- Porodični sam penzioner, nažalost. Muž mi je preminuo pre 12 godina. Imala sam jednu od najtežih operacija, što nisu mi dali da radim. Moja penzija mi je odvoljna samo za lekove i dažbine, za ostalo koliko mi ostane, to samo ja znam. Dobro mi dođe svaka pomoć - bolesna sam, potrebna mi je tuđa nega i pomoć. Zasad, hvala Bogu, imam tetku, koja brine o meni, ali i ona je žena u godinama - kaže Ruža Stantić.

Ko je voljan pomoći može da uplati novčanu donaciju na dinarski račun udruženja UGS "Solidarnost" 200-2816790101029-75 (Trg cara Jovana Nenada 15/I-2, Subotica). Ukoliko želite da donesete paket molimo vas da prvo pozovete 064/50-52-355 kako bi se dogovorili za detalje.

Izvor: Subotica.com
Akcija socijalnog staranja "Solidarnost sa socijalno ugroženim građanima Subotice" Akcija socijalnog staranja "Solidarnost sa socijalno ugroženim građanima Subotice" Akcija socijalnog staranja "Solidarnost sa socijalno ugroženim građanima Subotice" Akcija socijalnog staranja "Solidarnost sa socijalno ugroženim građanima Subotice" Akcija socijalnog staranja "Solidarnost sa socijalno ugroženim građanima Subotice" Akcija socijalnog staranja "Solidarnost sa socijalno ugroženim građanima Subotice" Akcija socijalnog staranja "Solidarnost sa socijalno ugroženim građanima Subotice" Akcija socijalnog staranja "Solidarnost sa socijalno ugroženim građanima Subotice"
Pogledaj ostale fotografije
Postavljeno pre 9 meseci i 4 nedelje
Komentara: 9
Pregleda: 1702
Povezane teme

udruženje solidarnost

podela paketa pomoći

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.