Komentara: 17
Pregleda: 2612
Foto

Udruženje "Kobasicijada" iz Turije doniralo kobasice Crvenom krstu

09.02.2024. u 10:12h
Izvor: Subotica.com
Gradska organizacija Crvenog krsta dobila od Udruženja "Kobasicijada" donaciju u vidu 30 kilograma svežih turijskih kobasica koje će u narednim danima biti upotrebljene za pripremu obroka. U toku je promocija turijskih kobasica, koja će trajati do isteka zaliha, a posetioci mogu kupiti sveže i pržene kobasice.
Udruženje "Kobasicijada" iz Turije doniralo kobasice Crvenom krstu

Tradicionalno, Udruženje "Kobasicijada" organizuje promociju manifestacije "Kobasicijada" koja se svake godine u februaru održava u Turiji. Tom prilikom, Uduženje svakom gradu u kome se promocija održava, donira određenu količinu kobasice. 

- Budući da je naše Udružene i humanitarnog karaktera, svakom gradu gde održavamo promociju, mi doniramo određenu količinu kobasice, onoliko koliko smo u mogućnosti, koliki su naši kapaciteti za određenu godinu. Ove godine u Suboticu smo doneli 30 kg naših kobasica, koje će ići u Crveni krst - kaže Željko Popić,  predsednik Udruženja "Kobasicijada" Turija.

Udruženje "Kobasicijada" iz Turije doniralo kobasice Crvenom krstu

JUBILARNA 40. - Ove godine "Kobasicijada" u Turiji održava se jubilarni, 40. put, i to do 23. do 25. februara. Organizatori najavljuju bogat takmičarski program, na kome će učešće uzeti 40 ekipa kobasičara kako iz zemlje tako i iz regiona. U subotu, 24. februara, na centralnu binu će u podne biti izneta kobasica dužine 2040 metara. 

Pod upravom Gradske oganizacije Crvenog krsta funkcionišu Narodna kuhinja, koja broji 1.200 korisnika, kao i Prihvatilište za beskućnike, te im je svaka donacija dobrodošla. 

  - Narodna kuhinja Crvenog krsta svakodnevno priprema kuvane obroke za 1050 korisnika, dok njih 150 dobija lanč pakete na mesečnom nivou. Pored toga, realizujemo i programsku aktivnost Prihvatilišta za beskućnike, gde trenutno imamo 12 štićenika. To je sve ono što trenutno radimo, i naravno da u takvim situacijama dobro dođe donacija bilo koje vrste. Duži niz godina, Udruženje "Kobasicijada" prati ono što mi radimo, i pomaže u onoj meri u kojoj oni to mogu. Nama je za jedno kuvanje potrebno 150 do 180 kilograma kobasice, za jedan pasulj ili paprikaš, ali naravno da će i ovih 30 kg dobro doći i biće usmerene prema korisnicima prihvatilišta najviše, ali i na ostale korisnike, u narednim danima - kaže Miodrag Varo, stručni saradnik Gradske organizacije Crvenog krsta. 

Udruženje "Kobasicijada" iz Turije doniralo kobasice Crvenom krstu

Sveža kobasica prodaje se po ceni od 900 dinara za kilogram, kilogram suve turijske kobasice može da se pazari za 1.200 dinara, dok će za parče roštilj kobasice u kifli biti potrebno izdvojiti 250 dinara.

Izvor: Subotica.com
Promocija "Turijske kobasicijade" i uručenje donacije za Narodnu kuhinju Crvenog krsta Promocija "Turijske kobasicijade" i uručenje donacije za Narodnu kuhinju Crvenog krsta Promocija "Turijske kobasicijade" i uručenje donacije za Narodnu kuhinju Crvenog krsta Promocija "Turijske kobasicijade" i uručenje donacije za Narodnu kuhinju Crvenog krsta Promocija "Turijske kobasicijade" i uručenje donacije za Narodnu kuhinju Crvenog krsta Promocija "Turijske kobasicijade" i uručenje donacije za Narodnu kuhinju Crvenog krsta Promocija "Turijske kobasicijade" i uručenje donacije za Narodnu kuhinju Crvenog krsta Promocija "Turijske kobasicijade" i uručenje donacije za Narodnu kuhinju Crvenog krsta
Pogledaj ostale fotografije
Postavljeno pre 2 meseca i 3 nedelje
Komentara: 17
Pregleda: 2612

Povezana vest

Povezane teme

Turijska kobasicijada

crveni krst subotica

miodrag varo

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.