Komentara: 24
Pregleda: 8350

Promocija turijske kobasice u petak na Gradskom trgu

07.02.2024. u 12:25h
Izvor: Subotica.com
Tradicionalna promocija turijske "Kobasicijade" biće održana u petak, od 8h do isteka zaliha, na Gradskom trgu. Subotičani će, kao i ranijih godina, imati priliku da po promotivnim cenama pazare sveže, odnosno da na licu mesta degustiraju pečene kobasice iz Turije.
Promocija turijske kobasice u petak na Gradskom trgu

Sveža kobasica prodavaće se po ceni od 900 dinara za kilogram, kilogram suve turijske kobasice će moći da se pazari za 1.200 dinara, dok će za parče roštilj kobasice u kifli biti potrebno izdvojiti 250 dinara.

Inače, nadaleko poznata turijska "Kobasicijada" ove godine će biti održana po 40. put, od 23. do 25. februara.

- U petak, 23. februara na centralnoj bini predstaviće se naša deca iz Turije koja će i ovaj put upriličiti bogat kulturno-umetnički program. Istog dana, od 14h biće upriličeno takmičenje u pripremi kobasica, a mi pozivamo zainteresovane ekipe iz Subotice da se prijave i da odmere snage sa nama Turijcima - najavljuje Željko Popić iz Udruženja "Kobasicijada Turija" - Dan kasnije, u subotu od 11:30h biće prikazana najduža kobasica na svetu, koja će ove godine iznositi 2.040 metara. U večernjim satima, na centralnoj bini u selu nastupiće legenda narodne muzike, Haris Džinović. Dragi Subotičani, posetite našu "Kobasicijadu", jer iz Turije niko nikada nije otišao gladan ili neraspoložen!

Za više informacija o ovoj manifestaciji koja traje pune četiri decenije posetite njihov sajt.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 2 meseca i 3 nedelje
Komentara: 24
Pregleda: 8350

Povezana vest

Povezane teme

Turijska kobasicijada

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.