Komentara: 0
Pregleda: 1086

Udruženje „Jedna uz drugu“ obeležava tri godine rada

01.03.2024. u 08:20h
Izvor: Subotica.com
Naše sugrađanke koje su se na bilo koji način susrele sa rakom dojke u protekle tri godine mogle su da računaju na podršku Udruženja „Jedna uz drugu“.
Udruženje „Jedna uz drugu“ obeležava tri godine rada

Kako su i same prošle borbu sa ovom opakom bolešću, dame okupljene u ovom udruženju pružaju podršku obolelim ženama od raka dojke i i ženama koje su pobedile bolest ali se bore sa posledicama lečenja, a organizuju takođe edukaciju o značaju preventive.

Kako poslednjih godina od raka dojke oboleva sve više mlađih žena, a misija Udruženja je edukacija o ranom otkrivanju ovog karcinoma.

Udruženje „Jedna uz drugu“ obeležava tri godine rada- Uspešno smo realizovali projekte podržane od strane Grada i Fondacije “Trag”. Ove godine smo pokrenuli niz predavanja u saradnji sa Fondacijom “Danilo Kiš” kako bismo kod mladih probudili svest o potrebi samopregleda i preventive.  Obraćaćemo se pre svega starijim srednjoškolcima da kod njih probudmo tu svest,  jer samo rana dijagnoza je dobra prognoza. Naravno i dalje ćemo podržavati sve žene koje se suočavaju sa ovo dijagnozom, da im pružimo psihološku i iskustvenu podršku – najavljuje Milica Pećerić, predsednica udruženja. – Pokazalo se jako dobro i svrsishodno da žene vežbaju, promene način života, zato pod nadzorom stručnjaka organizujemo brojne aktivnosti koje utiču na kvalitet života po dobijanju dijagnoze.

Kako su ove dame ostvarile veoma dobru saradnju sa Onkološkim odeljenjem Opšte bolnice  u Subotici i Institutom  za onkologiju u Kamenici, postale su značajna spona između pacijenata i zdravstvenog sistema.

Udruženje „Jedna uz drugu“ obeležava tri godine rada- Prošle godine smo mnogo radili na tome da pokretna mamografija stigne u Suboticu, gde je bila više od mesec dana i obavljeno je mnogo korisnih pregleda. Imamo u planu, u saradnji sa Zavodom za javno zdravlje, da  u martu organizujemo tribinu gde će se predstaviti ponovno uvođenje skrining programa u Srbiji, što je jako važno i mi to kao udruženje veoma podržavamo -  ističe Gabriela Agošton, član Udruženja „Jedna uz drugu“.

Viber grupa Udruženja “Jedna uz drugu” broji oko 200 članova, dok je u samom udruženju aktivno oko 40 žena.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 1 mesec i 3 nedelje
Komentara: 0
Pregleda: 1086
Povezane teme

rak dojke

udruženje jedna uz drugu

gabrijela agošton

milica pećerić

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.