Komentara: 24
Pregleda: 5921

Udruženje "Anima" spasilo deset životinja iz jednog doma

21.03.2016. u 15:22h
Izvor: Subotica.com
Udruženje „Anima“ ovih dana spasilo je dva psa i osam mačaka, koji su u stravičnim uslovima boravili u domu jedne starice u naselju Aleksandrovo.
Udruženje "Anima" spasilo deset životinja iz jednog doma

Na vrata ove žene aktivisti „Anime“ zakucali su po prijavi komšija, koji su ih upozorili da ljudi tu skupljaju veliki broj životinja, prema kojima se loše ponašaju, a zbog kojih se naseljem širi nepodnošljiv smrad. Međutim, čim su zakoračili u kuću, aktivisti su se uverili da je „loše“ preblaga reč za uslove u kojima žive životinje.

- Prizor je bio strašan. Životinje su živele u malim kavezima i sanducima celog svog života, spavale su i jele u svom izmetu i mokraci. Neke od maca su bile u potpunom mraku u sobi u kojoj godinama nije ćišćeno od izmeta i mokraće, u kojima smo mi dok smo ih hvatale i spasavale dobile trovanje amonijakom – priča Sabina Pavlović iz Udruženja „Anima“. - Jedan pas je živeo u malom kavezu u kome nije mogao da ustane a drugi u mračnom drvenom sanduku na gomili izmeta.

Udruženje "Anima" spasilo deset životinja iz jednog doma

Ovo nije prvi put da su aktivisti pokušali da spasu životinje. Pokušavali su i ranije, ali je staričin nedavno preminuli suprug bio prilično agresivan i nije to dozvolio. Na teren su izlazile i inspekcije, komunalna i redovna policija ali se sve završavalo na prijavama. Životinje su ostajale da žive u paklu.

- Ove životinje su spašene, ali je starica psihijatrijski bolesnik i ima poremećaj u psihijatriji poznatiji kao hordašenje i sigurni smo da će ponovo bez razloga skupljati životinje, mučiti ih i puštati da umru – kažu u „Animi“. - Da se to ne bi desilo tražićemo od Centra za socijani rad da se pokrene postupak oduzimanje poslovne sposobnosti i da se ona smesti u odgovarajuću ustanovu.

Udruženje "Anima" spasilo deset životinja iz jednog doma

Psi i mace su sada na sigurnom, spavaju u čistom, okupani su i veterinarski zbrinuti, konačno mogu da trče, da vide sunce, da osete ljubav... Međutim, ono što je još strašnije je da su građani obavestili udruženje za još jedan ovakav slučaj u našem gradu.

- Čim malo dođemo sebi otići ćemo da vidimo o čemu se radi, ali nam je neophodna pomoć. Molimo sve sugrađane da nam pomognu bilo u hrani, u novcu ili da udome životinje – apeluju u „Animi“ koja trenutno brine o 60 pasa i osam mačaka.

Svi koji žele Udruženju "Anima" da pomognu  novčano mogu to uraditi na dinarski račun 220-132755-12. odnosno devizni za uplate iz inostranstva: 40-305-00000296 (IBAN: RS35 2204 0305 0000 0296 52, SWIFT: PRCBRSBG). Možete uspostaviti direktan kontakt putem njihove FB stranice ili web sajta.

Udruženje "Anima" spasilo deset životinja iz jednog doma

Udruženje "Anima" spasilo deset životinja iz jednog doma

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 8 godina i 1 mesec
Komentara: 24
Pregleda: 5921
Povezane teme

udruženje anima

spasavanje životinja

briga o životinjama

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.