Komentara: 3
Pregleda: 4480

Učenici uredili dvorište vrtića “Lastavica”

23.06.2013. u 13:32h
Izvor: SuMedija
Učenici trećeg razreda srednje Politehničke škole, smer tehničari za oblikovanje grafičkih proizvoda, uspeli su da spoje lepo, korisno i humano, pa su ovih dana oslikali dvorište vrtića „Lastavica", u Mesnoj zajednici "Bajnat".
Učenici uredili dvorište vrtića “Lastavica”

Materijal je obezbedila uprava Predškolske ustanove „Naša radost", u saradnji sa roditeljima mališana, a đaci su odlučili da praksu odrade upravo u ovom objektu.

Kako bi deci iz vrtića boravak u dvorištu bio ugodniji, đaci su odlučili da se „sređivanje" zidnih površina ne svede na krečenje, već su napravili pravi mali strip, u kome su na zanimljiv način predstavljeni značajni ljudi iz istorije regiona. Tako je Jovan Mikić Spartak, jedan od naših najboljih atletičara 30-ih godina prošlog veka, i istaknuti antifašista u Drugom svetskom ratu, prikazan kroz karikaturu u kojoj, pored lopte drži štit sa spartanskim grbom, što asocira na njegove uspehe u sportu i na bojnom bolju.

- Pored njega, biće tu još velikana, poput Bele Lugošija, Jovana Jovanovića Zmaja i mnogih drugih. Želimo da isprovociramo decu da se zainteresuju za njih i mislim da smo u tome uspeli, jer svaki put kada izađu u dvorište postavljaju nam gomilu pitanja. I oni su oduševljeni ovim što radimo, ali, nažalost, ima i malih vandala koji škrabaju svoja imena preko crteža. Verujem da će ih njihovi drugari ubuduće opominjati da to ne rade - kaže Jelena Vujčin, učenica Politehničke škole.

Ona ističe da prvi put, otkako je njena generacija upisala ovu srednju školu, rade ovako nešto.

- Veliko nam je zadovoljstvo što na ovaj način možemo da pomognemo našim najmlađim sugrađanima, a pogotovo što vidimo da sve to ima efekta - dodaje Jelena Vujčin.

Za crtanje kontura karikatura na zidovima zadužena je njena školska drugarica Nataša Vučićević, koju ovaj vid umetnosti zanima od malih nogu.

- Oduvek me zanimala karikatura, ali ono što je interesantno je da uopšte ne volim da crtam ljude u izvornom obliku, već isključivo onako kako ih ja vidim. Super mi je što sam dobila priliku da to radim u ovom vrtiću i što su deca pozitivno reagovala na ono što radimo. Tu smo svaki dan po pet sati i sve ovo je jako korisno i za nas - zaključuje Nataša Vučićević.

Društveno odgovorna škola

Ovo nije prvi put da đaci Politehničke škole sprovode u delo akcije koje su korisne za Suboticu. Oni su i ranije praktični deo nastave realizovali u gradskim parkovima, bolnici, drugim školama i vrtićima, a istakli su se i u krečenju navijačkih grafita koji su ružili fasade u centru grada.

Izvor: SuMedija
Postavljeno pre 10 godina i 9 meseci
Komentara: 3
Pregleda: 4480

Povezana vest

Povezane teme

politehnička srednja škola

obdanište lastavica

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.