Komentara: 2
Pregleda: 7410

Učenici Politehničke škole ulepšali obdanište "Lastavica"

21.05.2013. u 15:08h
Izvor: RTV City
Učenici Politehničke škole rade na sanaciji i ukrašavanju fasade u dvorištu objekta Naše Radosti, obdaništa Lastavica. Deo učenika dva obrazovna profila, moleri i gipsari izvodi radove u okviru praktične nastave. Trenutno se radi na pripremanju podloge za farbu, a za par dana kada fasada bude obojena, grafičari će dodatno ukrasiti dvorište oslikavanjem prigodnih motiva.Radovi su počeli u sredu, a njihov završetak se očekuje krajem ove nedelje.
Učenici Politehničke škole ulepšali obdanište "Lastavica"

„Sada smo na praktičnoj nastavi i trenutno radimo na postavljanju demit fasade. Uradili smo jedno dobro delo za vrtić, a i naši učenici će imati  priliku da vide kako izgleda njihov rad u stvarnosti i siguran sam da će biti zadovoljni.“- objašnjava Slavko Duvnjak , savetnik direktora i  koordinator Praktične nastave u Politehničkoj školi  Subotica.

Sticanje praktičnih  znanja i veština učenicima, koji učestvuju u ovakvim akcijama, kako je rečeno, mnogo znači jer imaju priliku da teoretska znanja primene na praktičnim primerima.  Miroslav Puzić je učenik trećeg razreda Politeničke škole. On se odlučio za obrazovni profil dekorater  zidnih površina i tokom školovanja ostvario je zapažene rezultate na takmičenjima. Tačnije, Miroslav je osvojio drugo mesto na Republičkom takmičenju u Jagodini i kako kaže,njemu praktični deo nastave mnogo znači, jer kroz nju stiče iskustvo koje je vrlo bitno u njegovom pozivu.

Učenici Politehničke škole ulepšali obdanište "Lastavica"

(foto: SuMedija)

Na inicijativu zaposlenih u objektu „Lastavica“, pronašlo se rešenje za uređenje dvorišnog zida. Donacijom roditelja u građevinskom materijalu i određenim sredstvima „Naše radosti“, u realizaciji Politehničke škole spojilo se kako je rečeno, lepo i korisno, a sve na radost naših najmlađih sugrađana.

„Čim je lepši ambijent i oni su sigurno raspoloženiji i lepše im je kada vide uređen i lepo oslikan zid.“ - kaže šef objekta Lastavica Naše radosti, Marija Šustran i dodala da su zaposleni rešeni da nastave sa daljim uređenjem dvorišta obdaništa. Tim povodom organizovali su  akciju prikupljanja reciklažnog materijala, hartije i plastike, kako bi prikupili sredstva za dalje radove.

Učenici Politehničke škole ulepšali obdanište "Lastavica"

(foto: SuMedija)

Izvor: RTV City
Postavljeno pre 10 godina i 10 meseci
Komentara: 2
Pregleda: 7410

Povezana vest

Povezane teme

politehnička srednja škola

naša radost

obdanište lastavica

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.