Komentara: 4
Pregleda: 3148
Foto

Učenici OŠ „Ivan Milutinović“ pobednici gradskog NTC kviza

06.06.2023. u 10:30h
Izvor: Subotica.com
Koje dve evropske države u svom nazivu kriju broj? Stojeći na jednoj nozi nabroj sve što može da bude u crvenoj boji! Šta se krije u rečima „rakun“, „mačka“ , „vuk“ i 153? Samo su neka od pitanja na koja su odgovarali subotički osnovci učesnici gradskog NTC kviza.
Učenici OŠ „Ivan Milutinović“ pobednici gradskog NTC kviza

U nadmetanju održanom u subotu, 2. juna, učestvovali su đaci trećeg i četvrtog razreda OŠ “Kizur Ištvan", OŠ “Jovan Jovanović Zmaj", OŠ "Ivan Milutinović" i OŠ "Sveti Sava" . U izuzetno zanimljivom i neizvesnom takmičenju, u punoj dvorani bioskopa “Eurocinema”, pobedu su odneli đaci OŠ “Ivan Milutinović” – Matej Huska, Dušan Spasojević, Mihajlo Dragaš, Relja Stipančević, Nina Krneta, Lena Martinov, Petra Bošnjak, Bojan Torma, Elena Abrah, Mila Đurović, Anastazija Kovač i Staša Grbić.

Učenici OŠ „Ivan Milutinović“ pobednici gradskog NTC kviza

- Od prošle godine NTC kviz emituje se na RTS-u, takmičari su bili uglavnom deca iz beogradskih škola i ideja je bila da ovom sjajnom kvizu priključe i ostali gradovi i škole. Kako bi animirali decu, roditelje pa i učitelje, uradili smo mini kvalifikacione kvizove u njihovim matičnim školama, oni su obuhvatali oko 40 dece u svakoj školi i na gradski kviz je došlo 12 najboljih među njima – objašnjava Danijela Đedović. - Pobednik ne obezbeđuje direktno učešće na RTS-u, već će moći da se motivisaniji i pripremljeniji prijavi za kviz, koji je, negujući takmičarski duh, baziran na asocijacijama i razmišljanju.

Organizator i realizator aktivnosti je NTC centar Subotica sa direkcijom iz Novog Sada, a za učenike, roditelje, škole ovo takmičenje je besplatno.

Učenici OŠ „Ivan Milutinović“ pobednici gradskog NTC kviza

- Kviz nam donosi jednu novu dimenziju razmišljanja. U njemu ne pobeđuje onaj ko ima više informacija, već ko se bolje snalazi u misaonim procesima. Kviz može da rešava bilo koje dete, bez obzira na predznanje, a akcenat je na tehnikama i metodama koje podstiču razmišljanje – objašnava Vuk Rajović, koautor NTC kviza. – Prva sezona kviza je dobro prošla, pokazao je da je to program koji okuplja celu porodicu. Snimljena je i druga sezona, koja će za razliku od prehodne, sadržati školsko gradivo kao osnovu za igru i pokazati kako se Pančićeva omorika, fotosinteza ili pravi uglovi mogu da se nauče na zanimljiv način.

Subotički mališani su pokazali da itekako znaju da razmšljaju. Pljuštali su tačni odgvori, a i kada nisu bili tačni oni su možda pomogli drugima da do njih dođu.

Učenici OŠ „Ivan Milutinović“ pobednici gradskog NTC kviza- Spremali smo se, gledali smo kviz, nekada zna da bude težak, nekada lakši ali je uvek zanimljiv. Radujemo se što smo imali priliku da učestvujemo u finalu – kaže Jana iz tima OŠ “Kizur Ištvan”.

Izvor: Subotica.com
NTC gradski kviz subotičke dece osnovnoškolskog uzrasta NTC gradski kviz subotičke dece osnovnoškolskog uzrasta NTC gradski kviz subotičke dece osnovnoškolskog uzrasta NTC gradski kviz subotičke dece osnovnoškolskog uzrasta NTC gradski kviz subotičke dece osnovnoškolskog uzrasta NTC gradski kviz subotičke dece osnovnoškolskog uzrasta NTC gradski kviz subotičke dece osnovnoškolskog uzrasta NTC gradski kviz subotičke dece osnovnoškolskog uzrasta
Pogledaj ostale fotografije
Postavljeno pre 10 meseci i 2 nedelje
Komentara: 4
Pregleda: 3148
Povezane teme

ntc

ntc sistem učenja

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.