• Pregleda: 1835

Učenici OŠ "Đuro Salaj" posetili JKP "Vodovod i kanalizacija"

Učenici OŠ "Đuro Salaj" posetili JKP "Vodovod i kanalizacija"

Vrata Javno komunalnog preduzeća „Vodovod i kanalizacija“ danas su, povodom Svetskog dana voda, širom bila otvorena za osnovce i zainteresovane građane, koji su želeli upoznaju sa načinom rada u ovom preduzeću. Slogan Svetskog dana voda, koji se obeležava od 1993. godine, ove godine glasi „ Voda je ozbiljan posao!“

- Mi znamo da smo deo jedne velike ekipe na svetu sa oko milijardu i po članova koji se bave vodom. Znamo da moramo da proizvodimo zdravu pijaću vodu i da brinemo o zaštiti životne sredine-ovim rečima se direktorka JKP „Vodovod i kanalizacija“ Valerija Tot Godo obratila subotičkim osnovcima i dodala- Ovogodišnji slogan mi shtavatmo na način da je voda ozbiljan posao zato što mora da stvara nova radna mesta, naravno ona iziskuju sa druge strane vodu. Ta voda je u našim rukama i mi se staramo o tome da je dobrog kvaliteta.

Priliku da obiđu potrošački centar, kontrolno telo, laboratoriju pitke vode, laboratoriju otpadnih voda, službu odvođenja otpadnih voda i službu investicija prvi su dobili učenici petog razreda OŠ „Đuro Salaj“. Upravo oni su proteklih meseci svakodnevno u ulici škole pratili radove na izgradnji jednog od najvećih građevinskih projekata u gradu, na Kolektoru II. Dok su obilazili različite službe, zaposleni u ovom JKP su im prikazali zašto je vodomer „srce“ sistema, koliko je za zdrav organizam važna čista voda, kao i koliko je investiranje u sistem važno za poboljšanje kvaliteta života budućih generacija.

Izvor: Subotica.com

povezane teme

1
Bunjevac 100% Odgovori
Grade ne brukaj se vise,izgradite fiskulturnu salu za najstariju osnovnu skolu u gradu!
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.