Komentara: 23
Pregleda: 10030

Učenici od ponedeljka na prinudnom raspustu, vrtići i obdaništa rade redovno

15.02.2019. u 09:57h > 11:05
Izvor: Subotica.com
Učenici u Vojvodini prekinuće nastavu na nedelju dana, na preporuku Vlade Srbije i APV, sa namerom kako se navodi, da bi značajno uticali na smanjenje obolevanja od gripa, imajući u vidu aktuelnu epidemiološku situaciju i rastući trend oboljenja sličnih gripu. Vrtići i obdaništa radiće redovno.
Učenici od ponedeljka na prinudnom raspustu, vrtići i obdaništa rade redovno

Pokrajinski sekretarijat za obrazovanje, propise, upravu i nacionalne manjine saopštio je da će saglasno jučerašnjoj odluci Vlade Srbije, donetoj po preporuci Ministarstva zdravlja, nastava u svim osnovnoškolskim i srednjoškolskim ustanovama na teritoriji Vojvodine biti privremeno prekinuta na 7 dana, u periodu od 18. do 24. februara. Prvi nastavni dan je 25. februara.

Kako se navodi, razlog za donošenje ove mere je aktuelna epidemiološka situacija i rastući trend oboljenja sličnih gripu.

Prema podacima Instituta Batut, do sada je u Srbiji od gripa obolelo 104.687 pacijenata, a umrlo je 29 osoba pacijenata čija se smrt može dovesti u vezu sa gripom. U Ministarstvu zdravlja kažu da se nalazimo na vrhuncu epidemijskog perioda u ovoj sezoni, a da deca u uzrastu do 15 godina najčešće obolevaju od bolesti sličnih gripu.

Inače, učenici u Vojvodini su ranije završili raspust, još 15. januara, u odnosu na decu iz beogradskih škola, koja su u školu trebala da krenu u predstojeći ponedeljak, ali ovako i oni produžuju raspust.

Odluka o organizaciji nadoknade izgubljenih časova biće prepuštena školama.

VRTIĆI I OBDANIŠTA RADE REDOVNO

Što se tiče rada vrtića, informacije koje za sada imamo je da će obdaništa i vrtići u Subotici nastaviti raditi redovno, odnosno da za decu te niže uzrasne grupe nema raspusta. Preporuka nadležnih je da se deca koja imaju simptome slične gripi, ili generalno neko prenosivo oboljenje, ne dovode u vrtiće i obdaništa.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 5 godina i 2 meseca
Komentara: 23
Pregleda: 10030

Povezana vest

Povezane teme

srednjoškolci

osnovna škola

raspust

subotica obrazovanje

srednja škola

epidemija gripa

osnovci

osnovno obrazovanje

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.