Komentara: 0
Pregleda: 2079

Učenici napravili interaktivni senzorni stalak

26.11.2020. u 09:56h
Izvor: Subotica.com
Učenici Školskog centra sa domom "Dositej Obradović" i Politehničke škole su u proteklih mesec dana učestvovali u projektu "Iskustveno učenje" Kolping društva Srbije, kroz realizaciju zajedničke ideje – izradu interaktivnog senzornog stalka.
Učenici napravili interaktivni senzorni stalak

Interaktivni senzorni stalak je rezultat zajedničkih aktivnosti učenika dveju škola, koji su ga kroz nekoliko susreta i radionica osmislili, dizajnirali i na kraju konstruisali, koristeći prirodne i reciklažne materijale za izradu.

Učenici Politehničke škole su u okviru stolarske radionice napravili stalak, te na ovaj način realizovali nastavne sadržaje kroz konkretne primere i procese, od ideje do gotovog proizvoda, dok se učešće učenika Školskog centra ogledalo u aktivnostima izrade senzornih i didaktičkih elementa za stalak, što je doprinelo razvoju kreativnosti, socijalnih i manipulativnih veština i sposobnosti.

- Cilj ove projektne aktivnosti je bio smanjenje socijalne distance između različitih grupacija mladih i podsticanje socijalne inkluzije kroz iskustveno učenje. Interaktivni senzorni stalak će služiti deci koja pohađaju Školski centar, kako za stimulaciju psihomotornog razvoja i učenje, tako i za igru i relaksaciju - objasnila je Nina Stojanović, defektološkinja i nastavnica Školskog centra sa domom učenika "Dositej Obradović".

Učenici napravili interaktivni senzorni stalak

Povodom Svetskog dana deteta, 20. novembra, realizovana je završna aktivnost projekta u okviru koje su učenici spojili sve elemente interaktivnog senzornog stalka. Zajednička radionica je održana uz poštovanje svih propisanih mera zaštite u prostorijama Školskog centra.

Kolping  društvo Srbije sprovodi projekat "Iskustveno učenje" od školske 2014/2015. godine, s ciljem da kroz uspostavljanje veza između nastavnog gradiva i društveno korisnog angažovanja učenika u lokalnim sredinama, omogući učenicima da prodube svoje znanje, steknu određene praktične veštine i razviju osećaj društvene odgovornosti, negujući aktivno učešće u socio-političkom životu svoje zajednice.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 3 godine i 4 meseca
Komentara: 0
Pregleda: 2079
Povezane teme

politehnička srednja škola

dom učenika Dositej Obradović

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.