Komentara: 2
Pregleda: 1366
Foto

Učenici Medicinske škole održali javni čas pružanja prve pomoći

20.11.2023. u 08:06h
Izvor: Subotica.com
Učenici Medicinske škole održali javni čas pružanja prve pomoći

Povodom Međunarodnog dana srednjoškolaca, Učenički parlament Medicinske škole organizovao je javni čas pružanja prve pomoći sa realističnim prikazom povreda i stanja. Javnom času prisustvovali su srednjoškolci iz svih subotičkih škola.

Učenici Medicinske škole održali javni čas pružanja prve pomoći - Ovaj javni čas su osmislili i realizovali učenici Srednje medicinske škole, počevši od ideje na Učeničkom parlamentu, pa do momenta kada smo mogli da vidimo, čujemo ali i naučimo šta da radimo u određenim nemilim situacijama. Vršnjačka edukacija je u 21.veku uobičajena stvar, tako da nije neobično da mladi žele da budu deo obrazovnog sistema, pa i na ovaj način kada drže javni čas. Učenici su imali podršku pre svega profesorke Vere Smiljanić i nastavnice Bojane Babin u prikazu pomoći ljudima u nevolji – kaže Natalija Trbović Toljagić, direktor Srednjemedicinske škole – Ponosni smo na naš đake, na realizaciju ovog časa kao i njihovu zamisao usmerenu ka zajednici, društvu i okolini.

Učenici Medicinske škole održali javni čas pružanja prve pomoćiĐaci su pokazali na koji način treba prvo da se reaguje, da veštačko disanje, kako da se saniraju povrede a povređeni transportuje...

 - Ovo su neke stvari koje bi svi trebalo da znamo, jer se nikada ne zna kada ćemo biti u prilici nekome da pomognemo. Drugačije je kada čitamo i učimo o tome, mnogo je efektnije kada to vidimo i kada nam se objasni kako se to radi – smatraju učenice koje su prisustvovale času.

Izvor: Subotica.com
Javni čas - pružanje prve pomoći sa realističnim prikazom povreda i stanja Javni čas - pružanje prve pomoći sa realističnim prikazom povreda i stanja Javni čas - pružanje prve pomoći sa realističnim prikazom povreda i stanja Javni čas - pružanje prve pomoći sa realističnim prikazom povreda i stanja Javni čas - pružanje prve pomoći sa realističnim prikazom povreda i stanja Javni čas - pružanje prve pomoći sa realističnim prikazom povreda i stanja Javni čas - pružanje prve pomoći sa realističnim prikazom povreda i stanja Javni čas - pružanje prve pomoći sa realističnim prikazom povreda i stanja
Pogledaj ostale fotografije
Postavljeno pre 5 meseci i 1 nedelju
Komentara: 2
Pregleda: 1366
Povezane teme

medicinska srednja škola

srednja medicinska škola

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.