• Pregleda: 2345

Učenici Medicinske škole na praksi u Gerontološkom centru

Od drugog polugodišta, učenici trećeg i četvrtog razreda Srednje medicinske škole, koji se školuju za medicinske sestre - tehničare, fizioterapeutske tehničare i frizere, moći će da obavljaju stručnu praksu u Gerontološkom centru Subotica, budući da su predstavnici ovih ustanova danas potpisali ugovor o saradnji.
Učenici Medicinske škole na praksi u Gerontološkom centru

Potpisivanje sporazuma samo je formalizacija već postojeće i uspešne saradnje Srednje medicinske škole i Gerontološkog centra, budući da su učenici ove škole ranijih godina učestvovali u organizaciji i obeležavanju brojnih manifestacija, koje su se održavale u ovoj ustanovi socijalne zaštite.

- Drago nam je što će đaci biti u prilici da unesu svežinu i vedrinu u živote naših starijih sugrađana, a ono što nam je primarno, jeste mogućnost obavljanja stručne prakse. Praksom će biti obuhvaćeni učenici trećih i četvrtih razreda obrazovnih profila medicinska sestra - tehničar i fizioterapeutski tehničar, a pošto imamo i oblast lične usluge, biće obuhvaćeni i naši ženski frizeri - rekla je Olga Petrović, direktorka Srednje medicinske škole.

Međugeneracijska solidarnost je najvažnija prednost ove saradnje, istakao je Nenad Ivanišević, direktor Gerontološkog centra, dodajući da ona donosi obostranu korist.

- Veoma je važno da sve veći broj učenika osnovnih i srednjih škola ima priliku da se upozna i vidi kako žive naši stariji sugrađani, koje su odlike starosti i kako da prepoznaju sve bolesti u starosti. S druge strane, mi se nadamo da ćemo kroz ovu praksu i uslove rada koje možemo da ponudimo, uspeti da privučemo nekoga od te dece koja završe Srednju medicinsku školu, da dođu i da se zaposle u Gerontološkom centru - istakao je Ivanišević. 

Prema rečima Nataše Aleksić, članice Gradskog veća zadužene za oblast obrazovanja, ovo je druga srednja škola koja je u poslednjih nekoliko meseci potpisala ugovor o saradnji sa Gerontološkim centrom, te pozvala i druge škole da slede njen primer.

- Želim uspešnu saradnju Medicinskoj školi sa Gerontološkim centrom, jer sam sigurna da ona može biti samo uspešna i ništa drugo - kratko je poručila Aleksić.

Izvor: Subotica.com

povezane teme

6
Niko Odgovori
Baš se zapitah gde su vesti o gerontološkom. Kad ono... Ulaganje u budućnost. Tačnije u biračko telo...
Lela Odgovori
Ne vidim zašto se okomiste na čoveka koji je jedan od retkih u ovom gradu koji nešto uspešno i humano radi.
Dux Odgovori
Ja se zabrinuo dugo nije bilo Dr. Džeja ali evo gaaaa
u prolazu Odgovori
e moja deco ...
pa gde bas u gerontoloski...
no nema veze bitna je praksa
pa kad dobijete diplomu u ruke,
vi pravac u Nemacku,
tamo se ceni rad a ne diploma :)
SImica Odgovori
Direktor isto radi iz humanog a ne materijalnog INTERESA .!!!
Deca su mogla na praksu i u kolevku ili u zdravstvene ustanove .....
Ma
za tvoju informaciju, ucenici Medicinske skole obavljaju vezbe, praksu u Kolevci , zdrav.ustanovama, vrticima, apotekama
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.