Komentara: 6
Pregleda: 3822
Foto

Učenici Medicinske škole na praksi u Gerontološkom centru

14.02.2019. u 15:58h
Izvor: Subotica.com
Od drugog polugodišta, učenici trećeg i četvrtog razreda Srednje medicinske škole, koji se školuju za medicinske sestre - tehničare, fizioterapeutske tehničare i frizere, moći će da obavljaju stručnu praksu u Gerontološkom centru Subotica, budući da su predstavnici ovih ustanova danas potpisali ugovor o saradnji.
Učenici Medicinske škole na praksi u Gerontološkom centru

Potpisivanje sporazuma samo je formalizacija već postojeće i uspešne saradnje Srednje medicinske škole i Gerontološkog centra, budući da su učenici ove škole ranijih godina učestvovali u organizaciji i obeležavanju brojnih manifestacija, koje su se održavale u ovoj ustanovi socijalne zaštite.

- Drago nam je što će đaci biti u prilici da unesu svežinu i vedrinu u živote naših starijih sugrađana, a ono što nam je primarno, jeste mogućnost obavljanja stručne prakse. Praksom će biti obuhvaćeni učenici trećih i četvrtih razreda obrazovnih profila medicinska sestra - tehničar i fizioterapeutski tehničar, a pošto imamo i oblast lične usluge, biće obuhvaćeni i naši ženski frizeri - rekla je Olga Petrović, direktorka Srednje medicinske škole.

Međugeneracijska solidarnost je najvažnija prednost ove saradnje, istakao je Nenad Ivanišević, direktor Gerontološkog centra, dodajući da ona donosi obostranu korist.

- Veoma je važno da sve veći broj učenika osnovnih i srednjih škola ima priliku da se upozna i vidi kako žive naši stariji sugrađani, koje su odlike starosti i kako da prepoznaju sve bolesti u starosti. S druge strane, mi se nadamo da ćemo kroz ovu praksu i uslove rada koje možemo da ponudimo, uspeti da privučemo nekoga od te dece koja završe Srednju medicinsku školu, da dođu i da se zaposle u Gerontološkom centru - istakao je Ivanišević. 

Učenici Medicinske škole na praksi u Gerontološkom centru

Prema rečima Nataše Aleksić, članice Gradskog veća zadužene za oblast obrazovanja, ovo je druga srednja škola koja je u poslednjih nekoliko meseci potpisala ugovor o saradnji sa Gerontološkim centrom, te pozvala i druge škole da slede njen primer.

- Želim uspešnu saradnju Medicinskoj školi sa Gerontološkim centrom, jer sam sigurna da ona može biti samo uspešna i ništa drugo - kratko je poručila Aleksić.

Izvor: Subotica.com
Potpisivanje Ugovora sa Medicinskom školom o obavljanju praktične nastave Potpisivanje Ugovora sa Medicinskom školom o obavljanju praktične nastave Potpisivanje Ugovora sa Medicinskom školom o obavljanju praktične nastave Potpisivanje Ugovora sa Medicinskom školom o obavljanju praktične nastave Potpisivanje Ugovora sa Medicinskom školom o obavljanju praktične nastave Potpisivanje Ugovora sa Medicinskom školom o obavljanju praktične nastave Potpisivanje Ugovora sa Medicinskom školom o obavljanju praktične nastave Potpisivanje Ugovora sa Medicinskom školom o obavljanju praktične nastave
Pogledaj ostale fotografije
Postavljeno pre 5 godina i 1 mesec
Komentara: 6
Pregleda: 3822
Povezane teme

gerontološki subotica

Nenad Ivanišević

srednja medicinska škola

nataša aleksić

potpisivanje ugovora

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.