Komentara: 1
Pregleda: 3518

U Ženskom košarkaškom klubu "Spartak" zadovoljni proteklom sezonom

20.05.2016. u 10:54h
Izvor: Subotičke novine
U Ženskom košarkaškom klubu "Spartak" zadovoljni proteklom sezonom

Košarkašice Spartaka su završile sezonu u Prvoj ligi Srbije na šestom mestu, a nakon dvadesetak dana pauze vratile su se obavezama u trening sali. Da bi se što spremnije dočekala naredna sezona, potrebno je, kako kaže Blagoja Ivić, trener ŽKK Spartak, još dosta raditi.

– Prezadovoljni smo rezultatom. Možda je moglo i bolje, ali je moglo sigurno i gore. U odnosu na prošlu sezonu smo itekako napredovali.  Borili smo se tada za „goli” opstanak do poslednjeg kola, a u ovoj smo, čak, u jednom momentu delili drugo i treće mesto. Da nismo imali zdrastvenih problema i najbolje igračice van stroja, sigurno bi bilo i bolje.  No, dobro je što smo dobili i nekoliko mladih igračica koje su ušle u ritam, a ako se zna da smo u poslednja tri kola bez Rade Vidović dobili dve utakmice, onda je jasno da je cela ekipa napredovala.  Na osnovu ekipe koja je završila ovu sezonu, gradićemo tim za narednu, verovatno ćemo dovesti još jednu igračicu. Uzdamo se ponovo u naš rad, a Spartak će sigurno biti ekipa koja će mnoge iznenaditi – ističe Ivić. 

U Ženskom košarkaškom klubu "Spartak" zadovoljni proteklom sezonom

Na pitanje šta je činilo razliku između ekipe koja se bori za opstanak, a posle za plejof, Ivić odgovara:

– Prošle godine je bilo mnogo problema, kasno smo krenuli sa pripremama, ekipa je sastavljena tek u novembru.  Sada smo krenuli na vreme, imali smo vremena da se pripremimo, igramo prijateljske utakmice, napredovali smo mnogo, a to se najbolje vidi i po rezultatima bez naše tada najbolje igračice Monike Veselovski.

Kako ističe trener Spartaka, Golubice su odigrale nekoliko odličnih utakmica, a jedna od najboljih je svakako ona u kojoj su pred domaćom publikom savladale Crvenu zvezdu, tu je i pobeda protiv Šumadije, ali i vrlo dobra partija protiv Radivoja Koraća.

– Radićemo još do polovine juna, mnogo na tehnici i taktici, individualno, a sve u cilju da se dobro pripremimmo i da iskoristimo kvalitetno vreme. Uz dobar rad sada, te od avgusta, te uz jedno pojačanje, Spartak može biti ekipa za plej-of – dodaje Ivić.

Izvor: Subotičke novine
Postavljeno pre 7 godina i 10 meseci
Komentara: 1
Pregleda: 3518
Povezane teme

ženski košarkaški klub spartak

blagoja ivić

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.