Komentara: 73
Pregleda: 9146

U utorak svečano otkrivanje spomenika kralju Petru Prvom, ponovo obustavljanje saobraćaja u ulici Đure Đakovića

26.11.2021. u 15:40h
Izvor: Subotica.com
Svečanost na kojoj će biti otkriven spomenik kralju Petru Oslobodiocu održaće se u utorak, 30. novembra, u 12 časova. U toku su završni radovi na uređenju platoa oko spomenika, koji je kompletiran u sredu tokom popodneva.
U utorak svečano otkrivanje spomenika kralju Petru Prvom, ponovo obustavljanje saobraćaja u ulici Đure Đakovića

Zbog planirane svečanosti, na koju, kako saznajemo, dolaze visoke zvanice iz političkog života Srbije, odlučeno je da se tog dana, u periodu od 11 do 14 časova privremeno obustavi saobraćaj u ulici Đure Đakovića, na delu od raskrsnice kod hotela "Patrija" do Savremene galerije.

Kako navode iz Sekretarijata za komunalne poslove, energetiku i saobraćaj, na ovo zatvaranje neće uticati saobraćaj iz smera ulice Branislava Nušića ka ulici Maksima Gorkog (kroz Đure Đakovića).

PROMENE NA LINIJAMA 1A, 2 i 8A

Ovo zatvaranje uticaće i na odvijanje trasa autobuskog prevoza i to na liniji 1A "Kelebija opština-Jadran-Bolnica-Novo naselje"liniji 2 "Srpski šor-Pačirski put", kao i na liniji 8a "Lifka-Jadran-Železničko naselje".

Linije 1a i 2 će od stajališta "Mešc" do stajališta "Lifka" saobraćati ulicama Senćanski put-Maksima Gorkog-Matije Gupca. Linija 8a će, od stajališta "Lifka", saobraćati trasom linije 8 u smeru prema Železničkom naselju.

Posle stajališta "Lifka" prvo naredno stajalište je "Sinagoga". Stajališta "Jadran", "Higijenski zavod", "Arsenija Čarnojevića" i "Sinagoga" neće biti u upotrebi.

Autobusi na liniji 1a i 2 će na navedenoj trasi koristiti stajališta "Patrija", "Pošta I" i "Matije Gupca". Pored navedenih stajališta, na liniji 2 će se dodatno koristiti i stajalište "Sinagoga".

Prvi polasci koji će saobraćati po privremenoj trasi su:

  • sa Kelebije opštine polazak u 10.55 časova, dok će sa Novog naselja to biti polazak u 11.10 časova;
  • na liniji 2 to će biti polasci u 10.50 časova sa Srpskog šora odnosno sa Pačirskog puta;
  • na liniji 8a u 11.30 časova od Lifke, kao i 10 časova sa Železničkog naselja.

Svečanost otkrivanja spomenika će početi u 12 časova.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 2 godine i 5 meseci
Komentara: 73
Pregleda: 9146

Povezane vesti

Povezane teme

spomenik kralju petru prvom

spomenik kralju petru prvom karađorđeviću

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.