Komentara: 2
Pregleda: 7528
Foto

U toku radovi na poboljšanju uslova smeštaja u okviru Studentskog centra "Bosa Milićević"

06.07.2017. u 18:13h
Do početka akademske godine biće rekonstruisana kupatila na prvom spratu Studentskog doma „Bosa Milićević“ istakao je prilikom obilaska radova pokrajinski sekretar za obrazovanje i naučno-istraživačku delatnost, prof. dr Zoran Milošević. U okviru posete Subotici, prof. Milošević je obišao i sve visokoškolske ustanove u gradu, kako bi se upoznao sa njihovim problemima i uslovima studiranja.
U toku radovi na poboljšanju uslova smeštaja u okviru Studentskog centra "Bosa Milićević"

Adaptacijom i rekostrukcijom sanitarnih čvorova, za koju su opredeljena sredstva iz republičkog i pokrajinskog budžeta, prema rečima direktora Studentskog centra Ranka Čuljkovića, značajno će biti unapređeni uslovi smeštaja studenata. Studentski dom „Bosa Milićević“ raspolaže kapacitetom od 720 mesta, od kojih je 16 namenjeno za smeštaj studenata koji nisu na budžetu.

- Na taj način Studentski centar Subotica će podići deo studentskog standarda na mnogo veći nivo i studente dočekati u mnogo boljim uslovima - kaže Ranko Čuljković, direktor Studentskog centra Subotica dodajući da svake godine postoji veliko interesovanje studenata za smeštaj, te je da kapacitet popunjen.

U toku radovi na poboljšanju uslova smeštaja u okviru Studentskog centra "Bosa Milićević"

Za rad subotičkog Studentskog centra Pokrajinska vlada je tokom prošle godine izdvojila dva miliona dinara, a ove godine duplo više sredstava. Taj trend će, prema rečima pokrajinskog sekretara, biti nastavljen.

- Neke stvari su zaista pohvalne. Većina studenata koja podnese zahtev biva zbrinuta u okviru Studenskog centra. Želimo da unapredimo kvalitet, pošto se ovde radi o drugoj kategoriji stanovanja. Već sada zahvaljujući aktivnostima koje sprovodi novi menadžment mi ćemo na početku akademske godine prvi i drugi sprat urediti tako da budemo ponosni, da studiranje bude u skladu sa normalnim kvalitetom življenja tih ljudi. Dobre vesti su ne samo kada su u pitanju finansije, nego i da postoji posvećenost ljudi da rade u realizaciji ovog projekta. Vlada Republike Srbije je opredelila sredstva, Pokrajinska vlada i Studentski centar Subotica - kaže prof. dr Zoran Milošević.

Nakon obilaska državnih visokoškolskih ustanova, pokrajinski sekretar je istakao da je delimično zadovoljan ovogodišnjim odzivom studenata, kao i da je svestan da menadžment visokoškolskih ustanova ulaže veliki napor kako bi obezbedili konkurentnost.

U toku radovi na poboljšanju uslova smeštaja u okviru Studentskog centra "Bosa Milićević"

- Svi smo pomalo zabrinuti zbog određenih demografskih kretanja i konkurentnosti zemalja u regionu, jer neki studenti se opredeljuju da studiraju na nekim drugim adresama. Na Visokoj tehničkoj školi to je relativno dobro, kao i Ekonomskom fakultetu i Građevinskom fakultetu. Visoka vaspitačka škola škola čini ogroman napor da izađe iz krize kako u finansijskom smislu, tako i u kadrovskoj konsolidaciji, ali rekao bi da su na dobrom putu. Želim da iskažem zadovoljstvo, jer vidim da ne sede „skrštenih ruku“ i da se gde god je to moguće traži veza sa privredom. Vidim da mladi saradnici i kolege koje pristižu pokazuju veće interesovanje, mi smo spremni da pomognemo preko kratkoročnih projekata i odlazaka u inostranstvo na konferencije, da pun smisao autonomiji univerziteta damo kroz kvalitet naučno-istraživačke delatnosti. Sve u svemu zadovoljan sam onim što sam video, jer bez obzira na neko objektivno postojanje krize i neki subjektivni elementi koji su doprineli u radu nekih visokoškolskih institucija, prevazilaze se unutrašnjim naporom - kaže prof. dr Milošević.

Obilazak rekonstruisanih sanitarnih čvorova i sprata Studentskog doma Obilazak rekonstruisanih sanitarnih čvorova i sprata Studentskog doma Obilazak rekonstruisanih sanitarnih čvorova i sprata Studentskog doma Obilazak rekonstruisanih sanitarnih čvorova i sprata Studentskog doma Obilazak rekonstruisanih sanitarnih čvorova i sprata Studentskog doma Obilazak rekonstruisanih sanitarnih čvorova i sprata Studentskog doma Obilazak rekonstruisanih sanitarnih čvorova i sprata Studentskog doma Obilazak rekonstruisanih sanitarnih čvorova i sprata Studentskog doma
Pogledaj ostale fotografije
Postavljeno pre 6 godina i 9 meseci
Komentara: 2
Pregleda: 7528
Povezane teme

studentski dom bosa miličević

ranko čuljković

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.