Komentara: 30
Pregleda: 12173

U toku privođenje osumnjičenih za paljenje garaže na džamiji

19.10.2014. u 21:57h
Izvor: Subotica.com
Kako javlja RTS u toku je privođenje više lica koja se sumnjiče za pokušaj paljenja garažnog prostora džamije u Subotici i kamenovanja lokala u Novom Sadu, vlasnika albanske nacionalnosti
U toku privođenje osumnjičenih za paljenje garaže na džamiji

Rano jutros nešto iza 3 časa posle ponoći još uvek zvanično neidentifikovana lica pokušala su da zapale garažna vrata na pomoćnom objektu u okviru subotičke Mudžahir džamije. Pregledom zapisa sa video nadzora ustanovljeno je da su u pitanju dve osobe za kojima je policija tokom dana intenzivno tragala.

Kako RTS javlja tokom tokom dana sproveden je niz akcija u kojima su neka osumnjičena lica privedena, a više detalja znaćemo kada se Policijska uprava Subotica zvanično oglasi.

Danas ranije poslepodne na lice mesta došli su gradonačelnik Jene Maglai i zamenik načelnika PU Subotica Igor Velimirović. Maglai je osudio vandalizam i pozvao policiju da reaguje u skladu sa Zakonom, otkrije i privede izgrednike, dok je Velimirović poručio da policija od momenta prijavljivanja i izvršene istrage od strane Višeg tužilaštva intenzivno traga za počiniteljima.

U toku privođenje osumnjičenih za paljenje garaže na džamiji

- "Policija intenzivno radi na utvrđivanju svih okolnosti i pronalaženju počinilaca. Nećemo tolerisati da se bilo ko u našem gradu oseća nesigurnim, bze obzira koje je verske ili nacionalne pripadnosti. Ovo je jedan vrlo žalostan događaj, sa druge strane veoma opasan za našu zajednicu koja je višenacionalna, višekonfesionalna. " - izjavio je Maglai ranije tokom dana

Zamenik načelnika policije potvrdio je da policija intenzivno traga za počiniteljima, te da će se oni u saradnji sa Višim sudom u Subotici po otkrivanju biti i procesuirani za počinjeno krivično delo.

- "Policija od momenta saznanja, a nakon sprovedenog uviđaja, intenzivno preduzima mere i radnje na rasvetljavanju ovog događaja i otkrivanju počinilaca. Pripadnici policije preduzimaju i sve neophodne radnje na prventivnoj zaštiti imovine i slobode prava i života svih građana Subotice, postupajući prema svim građanima jednako bez obzira na njihovu nacionalnu i versku pripadnost." - izjavio je Igor Velimirović, zamenik načelnika odeljenja policije.

U toku privođenje osumnjičenih za paljenje garaže na džamiji

Tokom poslepodneva Suboticu je posetio predsednik Islamske zajednice u Srbiji muftija Mevlud Dudić, koji će se sutra tokom prepodneva sastati sa načelnikom PU SUbotica i gradonačelnika Subotice. U prvoj izjavi Dudić je ocenio da je incident uznemirio muslimane koji žive u Subotici i Vojvodini, ali i čitavoj Srbiji, te da je napad na džamiju uperen protiv Srbije.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 9 godina i 5 meseci
Komentara: 30
Pregleda: 12173

Povezane vesti

Povezane teme

Policija Subotica

džamija

privođenje

islamska zajednica

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.