Komentara: 20
Pregleda: 8278
Foto

Muftija Mevlud Dudić: "Napad na džamiju uperen protiv Srbije"

19.10.2014. u 20:28h
Izvor: RTV Yueco
Napad na džamiju u Subotici uznemirio je muslimane u celoj zemlji, a uperen je protiv države Srbije i njene Vlade, ocenio je predsednik Islamske zajednice u Srbiji muftija Mevlud Dudić tokom današnje posete džamiji u Subotici.
Muftija Mevlud Dudić: "Napad na džamiju uperen protiv Srbije"

On je prilikom posete džamiji “Muhadžir” u Subotici, gde se jutros dogodio incident kada su nepoznati napadači pokušali da zapale vrata objekta, rekao da je u toku dana obavio razgovor s načelnikom subotičke policije, sa kojim će se sutra i zvanično sastati i izrazio nadu da će se sastati i sa gradonačelnikom Subotice, a sve u cilju da se ovakvi incidenti ne bi dešavali u budućnosti.

“Ovo je nešto što je upereno prvenstveno protiv Vlade Republike Srbije i protiv Srbije. Ja mislim da se rukovodstvo Vlade Republike Srbije treba ozbiljno pozabaviti sa problemima sa kojima se muslimani suočavaju u ovih nekoliko dana” – rekao je Dudić okupljenim novinarima.

Dudić je ocenio da je incident uznemirio muslimane koji žive u Subotici i Vojvodini, ali i čitavoj Srbiji.

“Imajući u vidu da određeni broj muslimana, bez obzira da li su Bošnjaci, Albanci, Goranci ili Romi, žive od pamtiveka i ovde u ovome gradu i uvek su se lepo osećali, nadam se da ovo nije posebno nešto upereno protiv njih” – rekao je Dudić.

Muftija Mevlud Dudić: "Napad na džamiju uperen protiv Srbije"

On je podsetio da je Mešihat islamske zajednice najoštrije osudio ovaj incident, kao i sve događaje koji su se zbili prethodnih dana, kada su napadnuti kako muslimani, tako i njihovi objekti u Vojvodini.

“Ja se nadam da se više neće dešavati ovakvi slučajevi, a imajući u vidu da, po definiciji, muslimani pripadaju religiji mira, jer islam znači mir, tolerancija, suživot sa svim ostalima, mi ćemo ustrajati na tome i nećemo nikada odustati od naše percepcije i koncepcije našeg života da živimo u miru, zajedno sa drugima, sa ostalima u ovoj božijoj bašti” – rekao je, pored ostalog, Dudić.

Izvor: RTV Yueco
Poseta predsednika Islamske zajednice u Srbiji muftije Mevluda Dudića Poseta predsednika Islamske zajednice u Srbiji muftije Mevluda Dudića Poseta predsednika Islamske zajednice u Srbiji muftije Mevluda Dudića Poseta predsednika Islamske zajednice u Srbiji muftije Mevluda Dudića Poseta predsednika Islamske zajednice u Srbiji muftije Mevluda Dudića Poseta predsednika Islamske zajednice u Srbiji muftije Mevluda Dudića Poseta predsednika Islamske zajednice u Srbiji muftije Mevluda Dudića Poseta predsednika Islamske zajednice u Srbiji muftije Mevluda Dudića
Pogledaj ostale fotografije
Postavljeno pre 9 godina i 6 meseci
Komentara: 20
Pregleda: 8278

Povezane vesti

Povezane teme

džamija

islamska zajednica

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.