Komentara: 3
Pregleda: 1940
Foto

U toku izrada akcionog plana za razvoj medija

22.09.2015. u 15:19h
Izvor: Agencija "Tanjug"
Nezavisno društvo novinara Vojvodine (NDNV) sačiniće predlog lokalnog akcionog plana za razvoj medija na području Subotice, a u tom pravcu danas je u Subotici održan prvi sastanak predstavnika ovog društva, lokalne samouprave, medija i nevladinog sektora.
U toku izrada akcionog plana za razvoj medija

Generalni sekretar NDNV Nedim Sejdinović rekao je da će u izradi plana učestvovati kako predstavnici lokalne samouprave i ovog društva, tako i drugi donosioci odluka, odnosno predstavnici medija i civilnog društva.

Izrada lokalnog akcionog plana za informisanje je obaveza lokalnih samouprava koja proističe iz novog Zakona o informisanju iz avgusta prošle godine.

Lokalni planovi, kako je rekao Sejdinović, treba da stvore osnov za kvalitetno informisanje građana, dok će i sami mediji imati koristi od planova.

- "Po našem mišljenju će i sam Grad Subotica moći da kroz taj proces ima jasne benefite. Jedan od njih je svakako sigurno želja lokalnih vlasti da imaju kvalitetno informisanje građana koji na osnovu toga mogu da donose važne životne odluke", rekao je Sejdinović.

Izvor: Agencija "Tanjug"
Postavljeno pre 8 godina i 7 meseci
Komentara: 3
Pregleda: 1940

Povezana vest

Povezane teme

lokalni akcioni plan

lokalni akcioni plan za medije

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.