Komentara: 7
Pregleda: 10241

U toku akcija pojačane kontrole korišćenja sigurnosnih pojaseva

12.09.2016. u 16:08h
Izvor: Subotica.com
U cilju smanjenja stradanja vozača i putnika u motornim vozilima Uprava saobraćajne policije od danas će obavljati pojačanu kontrolu korišćenja sigurnosnih pojaseva, u okviru akcije koja se sprovodi u svim evropskim državama, koje sarađuju u sklopu međunarodne organizacije TISPOL.
U toku akcija pojačane kontrole korišćenja sigurnosnih pojaseva

Rezultati istraživanja koje je sprovela Agencija za bezbednost saobraćaja u prvoj polovini ove godine, pokazaju da u Srbiji 75 odsto vozača i putnika vezuje pojas na prednjem sedištu, a na zadnjem svega devet odsto.

Prema publikaciji Svetske zdravstvene organizacije, pravilno korišćenje sigurnosnog  pojasa smanjuje rizik smrtnog ishoda u saobraćajnim nesrećama za više od 60 odsto.

U prvih osam meseci ove godine u putničkim vozilima stradalo je 179 osoba, a povređeno je 7.772. Od ukupnog broja stradalih putnika, 55 odsto se prevozilo na prednjem, a na zadnjem sedištu 45 odsto.

Uprava saobraćajne policije apeluje na vozače i putnike u motornim vozilima da vezuju pojas i na prednjem i na zadnjem sedištu i upozorava da će dosledno primenjivati mere prema svima koji za vreme vožnje u motronim vozilima na budu koristili sigurne pojaseve na način koji je predvideo proizvođač vozila.

Za nekorišćenje sigurnosnog pojasa propisana novčana kazna iznosi 5.000 dinara.  

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 7 godina i 7 meseci
Komentara: 7
Pregleda: 10241
Povezane teme

saobraćajna policija

kazne za prekršaj

saobraćajni prekršaji

saobraćajna nezgoda

kontrola učesnika u saobraćaju

vezivanje pojasa

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.