Komentara: 85
Pregleda: 13285

U toku akcija izmeštanja migranata iz Subotičke šume, policija nema prijave za pucnjavu

22.12.2022. u 14:36h
Izvor: Subotica.com
U toku je akcija premeštanja migranata iz Subotičke šume u Prihvatni centar u Sjenici. Iz Severnobačkog upravnog okruga navode da akcija protiče po planu i da nema povređenih, te najavljuju da će do kraja dana biti dislocirani svi migranti koji se trenutno nalaze u šumi.
U toku akcija izmeštanja migranata iz Subotičke šume, policija nema prijave za pucnjavu

Od jutros je oko 150 migranata koji su boravili u Subotičkoj šumi premešteno u Prihvatni centar u Sjenici, a akcija će trajati tokom celog dana.

Premeštanje migranata je u toku i do kraja dana imaćemo potpuno praznu šumu. Sve protiče mirno i nema povređenih lica. Pripreme za akciju, koje smo realizovali u saradnji sa Komesarijatom za izbeglice, lokalnom samoupravom i subotičkom Policijskom upravom, trajale su nekoliko dana, jer je preglednost terena komplikovana - objašnjava Bojan Šoralov, načelnik Severnobačkog upravnog okruga i najavljuje da će u narednom periodu ovaj prostor biti svakodnevno kontrolisan kako se migranti ne bi vratili - Takođe, u saradnji sa lokalnom samoupravom i JKP "Čistoća i zelenilo" biće ukonjeni svi kampovi i očešćen sav otpad koji su migranti ostavili u šumi.

U toku akcija izmeštanja migranata iz Subotičke šume, policija nema prijave za pucnjavuŠoralov je demantovao navode sa društvenih mreža da je u šumi na Makovoj sedmici bilo pucnjave.

- Ne mogu da zaustavim širenje dezinformacija, ali mogu da apelujem da se to ne radi. Pucnjave nije bilo i nema povređenih lica. To su zvanične informacije.

U toku akcija izmeštanja migranata iz Subotičke šume, policija nema prijave za pucnjavu

Govoreći o broju migranata u Subotici, sagovornik kaže da je slika sada sasvim drugačija u odnosu na onu od pre mesec dana.

- U našem gradu trenutno ima oko 400 migranata, znači duplo ih je manje nego pre mesec dana. U Prihvatnom centru trenutno ima 197 osoba, a ostalo su regularni migranti koji poseduju dokumente i nalaze se u smeštajnim jedinicama. Imamo situaciju da se migranti koje premeštamo u druge prihvatne centre ne vraćaju u većem broju u Suboticu. Razlog za to je što smo uspostavili kontrolu ne samo u Prihvatnom centru, već i oko njega, a uklonjeni su i svi nelegalni kampovi kojih je bilo u gradu.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 1 godinu i 4 meseca
Komentara: 85
Pregleda: 13285
Povezane teme

migranti

migranti u subotici

severnobački okrug

bojan šoralov

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.