Komentara: 20
Pregleda: 3163

U subotičkom vrtiću pojavili se miševi, nadležni preduzimaju prigodne mere

01.06.2023. u 16:13h
Izvor: Subotica.com
U jednom od objekata PU "Naša radost" pronađeni su miševi. Iz ove ustanove kažu da su preduzete neophodne mere za suzbijanje štetočina.
U subotičkom vrtiću pojavili se miševi, nadležni preduzimaju prigodne mere

Po rečima zabrinutih roditelja, u objektu "Poletarac" pojavili su miševi, a kako kažu, ima ih i živih i uginulih. 

- Vrtić je pun miševa. Čak je i voda zagađena fekalijama, pa deci donose balone sa vodom koju koriste za piće i za pranje ruku. Bojim se da će se deca porazboljevati, jedno dete je već dobilo infekciju oka - rekla je jedna mama čije dete pohađa ovu ustanovu. 

U subotičkom vrtiću pojavili se miševi, nadležni preduzimaju prigodne mereOvim povodom direktor PU "Naša radost", Veljko Vojnić, dao je izjavu u kojoj je potvrdio da se glodari pojavili, dodavši da ustanova čini sve da se ovaj problem reši u najkraćem mogućem roku. 

- Došlo je do problema koji smo mi očekivali u nekom od vrtića. Novim sistemom obrazovanja dece u predškolskim ustanovama sada je predviđeno da se koriste prirodni materijali - žitarice i proizvodi sa njiva u obuci i radu sa decom. Radi se sa kukuruzom, suncokretom, lešnicima, kestenjem. Po preporuci naših pedagoga to smo držali u prostoriji gde borave deca. Iako se sa tim nismo slagali upravo zbog bezbednosti i straha da će se negde ovako nešto desiti, poštovali smo preporuku. To se dogodilo u "Poletarcu", došlo je do pojave miševa. Oni su odmah otkriveni, deca su izmeštena iz te prostorije. Ustanova odmah sprovodi dezinfekciju, dezinsekciju i deratizaciju prostora u ustanovi, odmah smo postavili mamce i svi glodari su uhvaćeni. Radiće se kompletna dezinfekcija vrtića i deca će se vratiti. Radili smo prema svim protokolima za bezbednost dece - rekao je Vojnić.

U subotičkom vrtiću pojavili se miševi, nadležni preduzimaju prigodne mereOn je istakao da problem koji ovaj objekta ima sa vodom ima sasvim drugi uzrok, i da je to problem sa kojim se "Naša radost" već susretala. 

- Imamo redovnu proveru vode u vrtićima, ali se i pored toga desi da dva puta godišnje u nekoj od naših 58 ustanova voda na neki način bude kompromitovana bakterijama koje nisu opasne i tada dolazi do potpunog ispiranja cevovoda. Zadnje provere su pokazale da voda nije potpuno ispravna, pa smo odmah prestali sa snabdevanjem, prešli na flaširanu vodu. Vršimo ispiranje i dezinfekciju cevovoda i tražimo novu analizi od Zavoda za javno zdravlje. To nije situacija koja je kod nas nepoznata, prošle godine se isto desilo u "Šumicama" - dodao je Vojnić.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 9 meseci i 3 nedelje
Komentara: 20
Pregleda: 3163
Povezane teme

Naša Radost Subotica

veljko vojnić

naša radost

PU Nasa Radost

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.