Komentara: 6
Pregleda: 2146
Foto

U Subotici održan prvi karavan posvećen blokčejn tehnologijama

12.05.2023. u 16:27h
Izvor: Subotica.com
Subotica je danas bila domaćin prvog blokčejn kriptokaravana za pravna i fizička lica - „Uslovi poslovanja sa digitalnom imovinom – od investiranja do računovodstva“, u organizaciji Pokrajinskog sekretarijata za privredu i turizam, čiji je cilj jačanje svesti privrednih delatnika o širokoj primeni ovih tehnologija u poslovanju i trgovini.
U Subotici održan prvi karavan posvećen blokčejn tehnologijama

Ovo je prvi put da su na jednom mestu otklonjene sve nedoumice o kriptovalutama, konverzijama, digitalnoj imovini...

- Želimo da privreda na teritoriji AP Vojvodine i cela srpska privreda drži korak sa svetskim tržištem. U Indiji smo videli šta znači jedno veliko i napredno tržište koje mnogo ulaže u znanje ljudi koji su deo tržišta, isporučuju proizvode koji treba da budu konkurentni na nekom drugom tržištu. Ne možemo da govorimo o modernoj privredi i odgovorima na zahtev tržišta a da ne znamo šta je blokčejn i kako funkcionišu kriptovalute, to je kao da smo i dalje ubeđeni da je magnum najbolji automobil koji se ne proizvodi poslednjih 40 godina. Na nama je da li želimo da budemo magnumi ili škode i mercedesi – poručio je Nenad Ivanišević, pokrajinski sekretarijat za privredu i turizam. - Ideja Pokrajinskog sekretarijata, zajedno sa prijateljima iz Subotice, je da privreda bude u trendu, da možemo da govorimo o digitalizaciji, digitalnoj transformaciji, jer ne budemo li to primenili nama će sva privreda biti stari zanati. Zato je važno da imamo adekvatna, najnovija znanja, zato smo počeli da privrednicima i turističkim delatnicima omogućimo da saznaju šta je najnovije na tržištu znanja, kako bi mogli da ih primene. Tako i ovaj, prvi blokčejn karavan u Srbiji ima zadatak da predstavi digitalnu privredu, kako u okviru nje funkcionišu plaćanje,  knjigovodstvo i uopšte poslovanje, da bi naši privrednici bili konkurentni i mogli da odgovore na svaki zahtev savremenog tržišta.

U Subotici održan prvi karavan posvećen blokčejn tehnologijama

Subotica prednjači u kriptovalutama a današnji skup dao je odgovore na brojna pitanja.

 - Ideja je da ukažemo na mogućnosti poslovanja digitalnom imovinom. Kod nas su najzastupljeniji bitkoin i eterijum, a prednost duguročnog ulaganja od deset godina je zaštita od inflacije. Zakonski okviri su donešeni pre više od godinu dana, Republika Srbija je izdala licence domaćim menjačnicama za poslovanje, a Komisija za hartije od vrednosti izdala je dve licence za izdavanje digitalnog tokena, i poenta ovog kkaravana je da ukažemo da je ovo sigurno i bezbedno ulaganje. Po istraživanjima, krajem prošle godine u celoj Srbiji kriptovalutama je trgovalo oko 320.000 građana – predočava  Ivan Andrejević.

U Subotici održan prvi karavan posvećen blokčejn tehnologijamaPromet kriptovaluta biće budućnost bankarskog sektora.

- Ovo je novo i inovatino, što se dešava svuda oko nas. Klasično bankarstvo će u budućnosti biti povezano sa bankarskim sektorom i verujem da će u narednom periodu našim građanima i privredi to biti dostupno na jedan uobičajeni i, možda u budućnosti, tranzicioni način – smatra Boris Radnić, učesnik seminara.

U Subotici održan prvi karavan posvećen blokčejn tehnologijama

Izvor: Subotica.com
Seminar: Uslovi poslovanja sa digitalnom imovinom - od investiranja do računovodstva Seminar: Uslovi poslovanja sa digitalnom imovinom - od investiranja do računovodstva Seminar: Uslovi poslovanja sa digitalnom imovinom - od investiranja do računovodstva Seminar: Uslovi poslovanja sa digitalnom imovinom - od investiranja do računovodstva Seminar: Uslovi poslovanja sa digitalnom imovinom - od investiranja do računovodstva Seminar: Uslovi poslovanja sa digitalnom imovinom - od investiranja do računovodstva Seminar: Uslovi poslovanja sa digitalnom imovinom - od investiranja do računovodstva Seminar: Uslovi poslovanja sa digitalnom imovinom - od investiranja do računovodstva
Pogledaj ostale fotografije
Postavljeno pre 11 meseci i 2 nedelje
Komentara: 6
Pregleda: 2146
Povezane teme

Nenad Ivanišević

kriptovalute

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.