Komentara: 6
Pregleda: 4958

U Subotici jedan slučaj obolelog od groznice Zapadnog Nila

06.09.2013. u 16:45h
Izvor: RTV Yueco
U Subotici je juče potvrđen slučaj osobe obolele od groznice Zapadnog Nila.
U Subotici jedan slučaj obolelog od groznice Zapadnog Nila

Reč je osobi, strarijoj od 50 godina, kod koje se razvila teža klinička slika. Virus Zapadnog Nila prenose isključivo komarci i ne može se preneti sa obolele osobe na drugu osobu.

Lekari ističu da nema razlog za paniku, jer kod 80 odsto zaražene populacije virus daje blagu kliničku sliku.

Kako piše "Blic", na osnovu dospelih rezultata iz 26 gradova, sa analizama do 1. septembra, prisustvo virusa je potvrdjeno u 14 gradova u Srbiji", rekla je Tanjugu šef Odeljenje za prevenciju i kontrolu zaraznih bolesti u Institutu za javno zdravlje Srbije "Dr Milan Jovanović - Batut", dr Bojana Grgić.

Ona je dodala da je "analizom ovih uzoraka na širem području Beograda konstatovano da pozitivnost na prisutnost virusa groznice zapadnog Nila opada na nekim lokalitetima, na nekima se održava, a da se brojnost komaraca takodje smanjuje". Pored Beograda, pozitivne rezultate imali su Požarevac, Subotica, Slankamen, Smederevo, Ruma, Šabac, Valjevo, Temerin, Pančevo, Donji Milanovac, Niš, Zrenjanin i Bečej.

Izvor: RTV Yueco
Postavljeno pre 10 godina i 8 meseci
Komentara: 6
Pregleda: 4958
Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.