Komentara: 4
Pregleda: 3494

U Subotici je izdato 18 dozvola za upravljanjem otpadom

15.03.2013. u 18:30h
Izvor: RTV Yueco
U Vojvodini je izdato 164 dozvole operaterima za sakupljanje i tretiranje, kao i skladištenje otpada. U Subotici je izdato 17 dozvola operaterima za neopasan otpad i jedna za opasan otpad.
U Subotici je izdato 18 dozvola za upravljanjem otpadom

Pokrajinski sekretar za urbanizam, graditeljstvo i zaštitu životne sredine, Slobodan Puzović je rekao da je u pripremi izdavanje još jedne dozvole za upravljanje opasnim otpadom. U Vojvodini se godišnje stvara 600.000 tona otpada, što znači da svaki stanovnik stvori od 0,8 do 1 tonu otpada.

U poslednje vreme građani podnose zahteve za dobijanje dozvole za sakupljanje i tretiranje ili skladištenje otpada. 2009.godine su doneti Zakon o upravljanju otpadom i o ambalažnom otpadu i svi operateri trebalo je da usklade uslove poslovanja sa zakonima. U Vojvodini se najviše stvara organskog otpada i to 50 odsto, papir 16,4% i plastike 12,9 odsto. To predstavlja problem jer ima sve više divljih deponija i neuređenih smetlišta.

U Vojvodini je izdato 164 dozvole za upravljenje otpadom, od kojih je 74 za sakupljanje i tretman, a 90 za sladištenje i tretman. Izdato je 52 dozvole za neopasan otpad i 38 dozvola za opasan otpad i 9 medicinskim ustanovama za skladištenje i tretman infektivnog otpada.

Dozvolu za upravljanje opasnim otpadom izdaje pokrajina i Ministarstvo energetike i životne sredine. Prema strategiji upravljanja otpadom planirano je da do 2014.godine u Srbiji bude 12 regionalnih centara za upravljanje otpadom. Od 2015. do 2019.godine plan je da se uredi oblast upravljanja opasnim otpadom i obezbede kapaciteti za spaljivanje i reciklažu otpada.

Izvor: RTV Yueco
Postavljeno pre 11 godina i 1 mesec
Komentara: 4
Pregleda: 3494
Povezane teme

odlaganje otpada

otpad

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.