Komentara: 1
Pregleda: 3965

U Subotici izložba radova jednog od najuspešnijih strip crtača iz Ex Yu

14.03.2015. u 15:25h
Izvor: RTV Yueco
Subotičani do sredine aprila imaju priliku da vide originalne radove jednog od najuspešnijih strip autora iz ovog regiona Igora Kordeja. Sinoć je u Galeriji “Dr Vinko Perčić” otvorena izložba njegovih originalnih strip tabli rađenih za francusko i američko tržište u poslednjih 25 godina, kao i njegovih “alter ego” radova.
U Subotici izložba radova jednog od najuspešnijih strip crtača iz Ex Yu

Pred subotičkim ljubiteljima devete umetnosti od sinoć je izložba radova jednog od najplodnijih i najuspešnijih strip autora i ilustratora s prostora bivše Jugoslavije. Igor Kordej je sarađivao sa brojnim izdavačima, među kojima izdvajamo američki Marvel i DiSi komiks, kao i francuski Delkur. Njegovi radovi i on sam nagrađivani su brojnim priznanjima, među kojima se izdvaja Vitez reda umetnosti i literature francuske vlade za ukupni doprinos umetnosti i širenju kulture u Francuskoj i svetu. Na sinoćnjem otvaranju izložbe subotička pubila je imala priliku i da se upozna sa ovim umetnikom koji je često boravio u našem gradu.

Kordej smatra da ovaj region po pitanju strip crtača nikako ne kaska za svetom i navodi da region ima najveći broj kvalitetnih autora po glavi stanovnika i koji predstavljaju, po njegovoj oceni, jednu od najvažnijih izvoznih grana umetnosti.

Izložba predstavlja opus Kordejevog rada u poslednjih 25 godina, a obuhvata oko 50 originalnih crteža, kao i erotske ilustracije.

Izložba će u Subotici biti otvorena do 17. aprila, ponedeljkom i petkom od 7:30 do 14:30, a utorkom, sredom i četvrtkom od 7:30 i 18:30, kao i subotom od 10 do 14 časova.

Izvor: RTV Yueco
Postavljeno pre 9 godina i 1 mesec
Komentara: 1
Pregleda: 3965
Povezane teme

galerija dr vinko perčić

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.