Komentara: 19
Pregleda: 11254

U Subotici 18 zaraženih koronom, epidemiološka situacija još uvek povoljna, ali nesigurna

29.10.2020. u 15:21h
Izvor: Subotica.com
Na teritoriji Grada Subotice trenutno je 18 aktivno obolelih od virusa kovida-19, od kojih je troje zbrinuto na bolničkom lečenju. Oboleli imaju uglavnom lakšu kliničku sliku i starosti su između 20 i 40 godina.
U Subotici 18 zaraženih koronom, epidemiološka situacija još uvek povoljna, ali nesigurna

Po rečima dr Nebojše Bohuckog, epidemiologa Zavoda za javno zdravlje Subotica, epidemiološka situacija u našem gradu je trenutno povoljna, ali nesigurna sa trendom pogoršanja.

- Tokom prethodnih nekoliko dana registrovali smo porast broja obolelih, istina blag, ali, na primer, juče smo imali četiri nova slučaja - ističe dr Bohucki. - Tokom narednih nedelju ili dve, svakako će doći do značajnijeg pogoršanja epidemiološke situacije, a kako će ona izgledati zavisi isključivo od nas, odnosno koliko poštujemo sve naložene preventive protivepidemijske mere. U Subotici 18 zaraženih koronom, epidemiološka situacija još uvek povoljna, ali nesigurna

Opšta bolnica Subotica saopštila je danas da je u poslednja 24 časa u kovid respiratornoj ambulanti pregledano sedam pacijenata, od kojih je jedan zadržan na bolničkom lečenju, dok su u kovid delu bolnice hospitalizovana ukupno tri pacijenta.

Prema najnovijem preseku, korona virusom u Srbiji zaražene su još 1.384 osobe (9.457 testiranih uzoraka). Preminulo je šest pacijenata. Na respiratorima su 44 pacijenta.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 3 godine i 4 meseca
Komentara: 19
Pregleda: 11254

Povezane vesti

Povezane teme

dr nebojša bohucki

korona virus

epidemija korona virusa

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.