Komentara: 30
Pregleda: 11330

U Kovid delu bolnice hospitalizovano 12 pacijenata, ukupno 22 aktivna slučaja zaraze u Subotici

03.11.2020. u 16:00h
Izvor: Subotica.com
Za pet dana broj hospitalizovanih pacijenata u Kovid delu bolnice porastao je sa tri na 12, od kojih se jedan pacijent nalazi u Kovid jedinici intenzivne nege. Iz Opšte bolnice Subotica aktuelnu epidemiološku situaciju u Severnobačkom okrugu ocenjuju kao nesigurnu, sa tendencijom pogoršanja, te apeluju na građane da se pridržavaju propisanih mera.
U Kovid delu bolnice hospitalizovano 12 pacijenata, ukupno 22 aktivna slučaja zaraze u Subotici

Kako se navodi u izveštaju o epidemiološkoj situaciji kovid-19 Opšte bolnice Subotica, u odnosu na prethodnu nedelju zabeležen je značajan porast broja registrovanih pozitivnih slučajeva. Dnevni broj registrovanih slučajeva kontinuirano raste od srede, 21. oktobra, a samo tokom jučerašnjeg dana registrovana su četiri nova potvrđena slučaja zaraze. Nepovoljna okolnost je što, kako se dodaje, broj hospitalizovanih pacijenata značajno raste i veći je nego broj otpuštenih pacijenata.

- U ovom trenutku su 23 aktivna slučaja na teritoriji Severnobačkog okruga, od čega je najveći broj u Subotici (22). Prisutna je sve veća geografska rasprostranjenost i aktivnost virusa na teritoriji okruga, što ukazuje na veću potrebu striktnog pridržavanja i primene mera zaštite - navodi se u izveštaju.

U Kovid delu bolnice hospitalizovano 12 pacijenata, ukupno 22 aktivna slučaja zaraze u SuboticiU izveštaju se dodaje da je tokom šest nedelja septembra i oktobra na teritoriji Severnobačkog okruga došlo do kontinuiranog pada broja registrovanih slučajeva i stabilizacije broja aktivnih slučajeva na niskom nivou u odnosu na prethodni epidemijski talas. Od poslednje nedelje oktobra registruje se trend rasta broja registrovanih slučajeva i pogoršanje epidemiološke situacije.

- Trenutno se na bolničkom lečenju u Kovid delu bolnice nalazi 12 pacijenata, od kojih je jedan u Kovid jedinici intenzivne nege i lečenja na neinvazivnoj ventilaciji. Među obolelima dominira radno aktivno stanovništvo, prosek starosti kovid pacijenata na bolničkom lečenju je 58 godina. Najmlađi pacijent je 43 godine, najstariji 76 godina - precizira se u izveštaju.

Iz Opšte bolnice Subotica apeluju na građane, pravna lica i institucije da nastave sa neophodnim sprovođenjem mera kontrole prenošenja bolesti, kako bi se umanjile posledice trenda rasta broja obolelih i omogućilo funkcionisanje zdravstvenog sistema.

- Opšta bolnica Subotica moli građane da se ponašaju odgovorno i preporučuje da se striktno pridržavaju svih mera predostrožnosti i uputstava nadležnih epidemioloških službi - poručuju iz subotičke bolnice.

U Kovid delu bolnice hospitalizovano 12 pacijenata, ukupno 22 aktivna slučaja zaraze u SuboticiOsim pridržavanja svih protivepidemioloških mera, iz Opšte bolnice preporučuju osobama koje su bile u kontaktu sa potvrđenim slučajevima da ostanu u samoizolaciji 14 dana od poslednjeg kontakta, a u slučaju pojave temperature ili simptoma (gušobolja, kašalj, gušenje, kratak dah, malaksalost, zamaranje, gubitak čula ukusa i/ili mirisa) da se odmah jave u Kovid ambulantu Doma zdravlja, koja se nalazi u objektu Službe za specijalističko konsultativne delatnosti (Harambašićeva 2) i radi svakog dana od 7 do 20 časova.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 3 godine i 5 meseci
Komentara: 30
Pregleda: 11330

Povezana vest

Povezane teme

subotička bolnica

bolnica

opšta bolnica

bolnica subotica

korona virus

epidemija korona virusa

korona

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.