Komentara: 31
Pregleda: 14994

U Subotici 169 aktivnih slučajeva zaraženih virusom kovid 19

16.11.2020. u 14:21h
Izvor: Subotica.com
Po podacima Zavoda za javno zdravlje u Subotici na teritoriji grada trenutno je 169 aktivnih slučajeva zaraze virusom kovid 19. Koliko je situacija ozbiljna najbolje oslikava podatak da je pre samo sedam dana bilo 52 slučaja.
U Subotici 169 aktivnih slučajeva zaraženih virusom kovid 19

Zbog kovida 19 u Opštoj bolnici u Subotici hospitalizovano je 69 obolelih, u jedinici intenzivne nege je devet pacijenata, od kojih je osam na mehaničkoj ventilaciji.

- Odeljenje psihijatrije danas će ući u kovid sistem zbog svakodnevnog povećanja broja pregleda i hospitalizovanih – rekla je za RTS dr Gordana Krtinić, epidemiolog Opšte bolnice u Subotici. - Povećava se broj pacijenata sa teškom kliničkom slikom, pa tako i broj obolelih na intenzivnoj nezi i respiratorima. Zbog toga je važno da se naši sugrađani pridržavaju žaštitnih mera, izbegavaju nepotrebne kontakte, gužve i proslave u zatvorenim prostorima.

U Subotici 169 aktivnih slučajeva zaraženih virusom kovid 19Tokom prethodna dva dana u Vojvodini je registrovano 1407 novih slučajeva, najviše u Novom Sadu 659, saopštio je Institut za javno zdravlje Vojvodine, koji epidemijsku situaciju u pokrajini ocenjuje kao vanrednu. Od 45 vojvođanskih opština u ovom trenutku na teritoriji 27 opština situacija se ocenjuje kao vanredna, a među njima je i Subotica.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 3 godine i 5 meseci
Komentara: 31
Pregleda: 14994

Povezana vest

Povezane teme

subotička bolnica

zavod za javno zdravlje

bolnica

opšta bolnica

bolnica subotica

dr nebojša bohucki

korona virus

epidemija korona virusa

kovid ambulanta

epidemiološka situacija

korona

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.