Komentara: 52
Pregleda: 7841

U sredu štrajk prosvetara

17.10.2014. u 15:57h
Izvor: RTV City
Za 22. oktobar, četiri reprezentativna sindikata u prosveti najavila su jednodnevni štrajk i veliku protestnu šetnju u Beogradu. Nakon nedavno održanog jednočasovnog prekida rada u školama u Srbiji, prosvetari su pozvani na razgovore sa resornim ministarstvima. Do konkretnog rešenja nije došlo pa su se prosvetari odlučili na ovaj radikalniji korak.
U sredu štrajk prosvetara

S obzirom da je nadležni ministar izlazio u javnost sa tvrdnjama da prosvetari traže veće plate, predstavnici sidnikata naglašavaju da se ne radi o povećanju zarada nego o pravednijoj raspodeli namenjenih budžetskih sredstava kroz sistem platnih razreda. Zahtevi prosvetara su ostali nepromenjeni, a dva su osnovna.

Kako bi lokalna samouprava ispoštovala odluku Ustavnog suda i obeštetila prosvetare koji su poslednjih pet godina primali umanjen iznos za putne troškove, predstavnici sindikata uputili su dopis sa ovim zahtevom gradonačelniku Subotice.

Bili su spremni da se dogovore o otpisu kamate, rokovima i visini nadoknade, međutim, dobili su odgovor gradonačenika da nema sredstava za isplatu ove obaveze te je upućen drugi zahtev u kom su se prosvetari pozvali na zakonske propise koji im daju pravo na obeštećenje, ali na njega još uvek nisu dobili odgovor.

Izvor: RTV City
Postavljeno pre 9 godina i 6 meseci
Komentara: 52
Pregleda: 7841

Povezane vesti

Povezane teme

štrajk

štrajk prosvetara

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.