Komentara: 0
Pregleda: 2726

U Srbiji 54 slučaja novog gripa

15.07.2009. u 18:12h
Izvor: Portal "B92"
U Srbiji 54 slučaja novog gripa

U Srbiji su zaključno sa 14. julom potvrđena 54 slučaja novog gripa izazvanog virusom A (H1N1), saopštila je laboratorija Torlak.

Trideset devet osoba je, kako se navodi u saopštenju, doputovalo iz zemalja u kojima je ranije registrovano obolevanje (Argentina, Australija, Kanada, Velika Britanija, SAD, Španija, Nemačka i Egipat), a petnaest je zaraženo u kontaktima sa obolelim osobama.

Obolele osobe su sa teritorije Beograda, Novog Sada, Sombora, Niša, Srbobrana, Nove Pazove, Šapca, Subotice, Kučeva, Kragujevca i Pančeva.

Među obolelima je i šestoro sportista, učesnika Univerzijade, koji su državljani Australije, Argentine, Ugande, Zambije i Francuske i dvanaest posetilaca muzičkog festivala Egzit, od kojih devet državljana Velike Britanije, jedan državljanin Makedonije i dva državljanina Srbije.

Sve osobe s kojima su oboleli bili u kontaktu su pod zdravstvenim nadzorom, dodaje se u saopštenju.

 

Izvor: Portal "B92"
Postavljeno pre 14 godina i 9 meseci
Komentara: 0
Pregleda: 2726
Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.