Komentara: 7
Pregleda: 2857

U "Skladištu" održano predavanje o Americi

29.11.2014. u 18:23h
Izvor: Subotica.com
Klub putnika Fondacije "Danilo Kiš" okuplja svetske putnike i putnice, turiste i avanturiste i one koji to tek treba da postanu. Zanimljive priče sa putovanja, korisni saveti kako putovati lako, brzo i povoljno, inspiracija za neka nova putovanja, razmena iskustva, upoznavanje sa kolegama putnicima...
U "Skladištu" održano predavanje o Americi

U Omladinskom klubu "Skladište", na neformalnim okupljanjima "Kluba putnika" razmenjuju se priče i fotografije, recepti i prospekti, linkovi i kontakti, saveti i sve korisne i zabavne informacije vezane za nepredvidivi svet putovanja. Održavaju se degustacije i prezentacije pojedinih zemalja i egzotičnih destinacija, razmenjuju se autostoperski i ostali vodiči, čuje se muzika inspirisana putovanjima, a imate priliku i da se informišete i naučite o kulturama koje vas zanimaju i privlače.

Uz podršku Fondacije "Danilo Kiš" a u okviru ciklusa "Kulture sveta u Skladištu", posetioci Kluba putnika mogu da pozovu i odaberu gostujuće predavače, kao i da predlože zemlje koje bi voleli bolje da upoznaju.

U petak, 28. novembra 2014. godine Klub putnika nas je odveo u Sjedinjene Američke Države, jednu od najmoćnijih država na svetu i ekonomski i politički, u zemlju "koka kole", Holivuda, tehnologije i "američkog sna".

Sjedinjene Američke Države ili SAD su država u Severnoj Americi, sa populacijom od otprilike 300.000.000 stanovnika. Nastale od trinaest originalnih britanskih kolonija u Severnoj Americi, nezavisnost su stekle 4. jula 1776. godine. Od tada kroz ratovanje i mirnu ekspanziju, ova država se proširuju sve do Tihog okeana. Mnogi poznati pisci i naučnici, poput Mark Tvena i Tomasa Edisona su bili Amerikanci.

Svoje američko iskustvo predstavili su nam na veoma interesantan i duhovit način Ivana Rađenović, Aron Ahmeti i Vladimir Koledin koji su u Americi boravili u okviru programa Work and Travel. Ovo dvočasovno predavanje je približilo posetiocima Ameriku, mentalitet ljudi, kao i program Work and Travel.

Klub vodi i animira Igor Mijić, student geografije, putnik i avanturista iz Subotice.

Ulaz je bio slobodan.

Izvor: Subotica.com
Pogledaj ostale fotografije
Postavljeno pre 6 godina i 1 mesec
Komentara: 7
Pregleda: 2857
Povezane teme
Fondacija Danilo Kiš omladinski klub "skladište"
Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 2 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.