• Pregleda: 2745

U "Skladištu" održano predavanje o Americi

Klub putnika Fondacije "Danilo Kiš" okuplja svetske putnike i putnice, turiste i avanturiste i one koji to tek treba da postanu. Zanimljive priče sa putovanja, korisni saveti kako putovati lako, brzo i povoljno, inspiracija za neka nova putovanja, razmena iskustva, upoznavanje sa kolegama putnicima...
U "Skladištu" održano predavanje o Americi

U Omladinskom klubu "Skladište", na neformalnim okupljanjima "Kluba putnika" razmenjuju se priče i fotografije, recepti i prospekti, linkovi i kontakti, saveti i sve korisne i zabavne informacije vezane za nepredvidivi svet putovanja. Održavaju se degustacije i prezentacije pojedinih zemalja i egzotičnih destinacija, razmenjuju se autostoperski i ostali vodiči, čuje se muzika inspirisana putovanjima, a imate priliku i da se informišete i naučite o kulturama koje vas zanimaju i privlače.

Uz podršku Fondacije "Danilo Kiš" a u okviru ciklusa "Kulture sveta u Skladištu", posetioci Kluba putnika mogu da pozovu i odaberu gostujuće predavače, kao i da predlože zemlje koje bi voleli bolje da upoznaju.

U petak, 28. novembra 2014. godine Klub putnika nas je odveo u Sjedinjene Američke Države, jednu od najmoćnijih država na svetu i ekonomski i politički, u zemlju "koka kole", Holivuda, tehnologije i "američkog sna".

Sjedinjene Američke Države ili SAD su država u Severnoj Americi, sa populacijom od otprilike 300.000.000 stanovnika. Nastale od trinaest originalnih britanskih kolonija u Severnoj Americi, nezavisnost su stekle 4. jula 1776. godine. Od tada kroz ratovanje i mirnu ekspanziju, ova država se proširuju sve do Tihog okeana. Mnogi poznati pisci i naučnici, poput Mark Tvena i Tomasa Edisona su bili Amerikanci.

Svoje američko iskustvo predstavili su nam na veoma interesantan i duhovit način Ivana Rađenović, Aron Ahmeti i Vladimir Koledin koji su u Americi boravili u okviru programa Work and Travel. Ovo dvočasovno predavanje je približilo posetiocima Ameriku, mentalitet ljudi, kao i program Work and Travel.

Klub vodi i animira Igor Mijić, student geografije, putnik i avanturista iz Subotice.

Ulaz je bio slobodan.

Izvor: Subotica.com

povezane teme

7
Uvek u pravu Odgovori
Doći ću kad bude prezentacija RUSIJE.
Uvek u krivu Odgovori
@Uvek u pravu

"Svi" se pozivaju na Rusiju, a niko ne putuje tamo..
Uvek u pravu Odgovori
Da otputujem u Rusiju imam male šanse a u Ameriku još manje, a i da mogu tamo ne bi otišao. Nije ovo neko inaćenje nego samo kažem. Ne želim da čujem za njih.
Mister No Odgovori
@ Uvek u krivu Moj drugar ....... se večito poziva na Rusiju ali njegovo dete trenira bejzbol ( na gradskom stadionu ) i vozi američka kola. :) Nije je on jedini koji se poziva na Rusiju ali ne odbija američke dolare.
Mister No Odgovori
Kako se pravilno kaže glavni grad Amerike, New York ili Nju Jork ?
Uvek u krivu Odgovori
@Mister No

Pa da.. Pale se na Rusiju, klanjaju joj se.. a konzumiraju americke proizvode..

A da, cini mi se da je lakse otputovati u Ameriku nego u Rusiju.
Inace ja bih rado poslusao necije iskustvo ko je putovao i bio u Rusiji!

P.S. predavanje o Americi je bilo bas zanimljivo!!
Mister No Odgovori
@ Uvek u krivu Moji poznanici koji su radili u Americi uglavnom su se vraćali sa pozitivnim iskustvima.Niko se nije obogatio, međutim svi su dobili ono što im je obećano i ne pamte mobing. U Rusiji se može lepo zaraditi u zavisnosti od posla ali prepričavaju se i gorka iskustva.Imam druga koji se palio na priču o srpsko ruskom prijateljstvu. Svojevremeno je obilazio turistički Tursku i Rusiju. Tokom boravka u Turskoj se prijatno iznenadio jer su Turci bili uglavnom ljubazni prema srpskoj grupi. Braća Rusi ( policajci, carinici ) su mu razbili iluzije o pravoslavnom bratstvu jer su tražili mito na svakom koraku.Nije sve tako kako prikazuju na televiziji. Pre nego što počnu emotivni

patriotski komentari da naglasim da bih zbog dobrog posla rado otišao u Rusiju i u Ameriku.Pročitao sam pitanje -Da li se u Americi održavaju predavanja o Srbiji?Daj Bože jer bi to značilo da kod nas ima posla i da mladi Amerikanci dolaze kod nas u pečalbu.Predavači su govorili o svon radnom iskustvu u SAD-u.Histerija o američkim jahačima apokalipse koji gaze Srbiju je počela devedesetih. Iz konteksta su se vadile sve informacije koje su govorile u prilog tome da su Srbi i Amerikanci vekovni neprijatelji. Pre nekoliko dana sam čitao u novinama o periodu ( 2.svetski rat ) kad su Ameri pomagali četnike Draže Mihajlovića ( hrana, lekovi ) i obrnuto ( spašavanje pilota) . Polako izlaze sećanja o vekovnom srpsko američkom prijateljstvu. Verujem da će za maksimum 20. godina Srbi i Amerikanci biti partneri kao nekad.
P.S. Predavanje je bilo dobro.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.