Komentara: 1
Pregleda: 1745
Foto

U saradnji sa "Inspira grupom", obnovljena računarska laboratorija VTŠ-a

12.05.2023. u 16:33h
Izvor: Subotica.com
Danas je na Visokoj tehničkoj školi strukovnih studija otvorena nova, renovirana računarska laboratorija, koju je škola obnovila u saradnji sa "Inspira grupom", sa kojom sarađuje dugi niz godina.
U saradnji sa "Inspira grupom", obnovljena računarska laboratorija VTŠ-a

Renovirana računarska laboratorija novo je mesto u školi gde će studenti moći da, u izuzetno prijatnom i lepom ambijentu savladavaju gradivo, stiču nove veštine i sve svoje ideje realizuju u realne projekte. Opremljena je sa 28 novih računara specijalne namene, koji će olakšati edukaciju inženjera različitih profila, a prvesntveno je naglasak na informacionim tehnologijama, veštačkoj inteligenciji, informacionoj bezbednosti, računarskim mrežama. "Inspira grupa" obezbedila je potpuno uređenje enterijera, kao i brendiranje, učinivši ovu prostoriju prijatnom za boravak i učenje.

U saradnji sa "Inspira grupom", obnovljena računarska laboratorija VTŠ-a

Nemanja Đaković, student 2. godine na smeru informatike, stipendista "Inspira grupe" ističe da je posebno zadovoljan što ima mogćnost da već sada radi na realnim projektima.

 - Moj cilj je da stičem nova znanja i da postajem sve bolji i bolji u onome čime se bavim. Ova laboratorija nam je izuzetno značajna jer nam omogućava da stičemo praktično znanje, koje je u našem poslu od izuzetnog značaja - kaže Nemanja i dodaje da je njegova želja da ostane u Subotici, jer veruje da se u Srbiji može lepo živeti. 

U saradnji sa "Inspira grupom", obnovljena računarska laboratorija VTŠ-a

Predstavnica studentskog parlamenta i apslovent ove škole, Sara Babić ističe zahvalnost "Inspira grupi", koja joj je, sem nove računarske laboratorije i kutka za relaksaciju, znatno pomogla i na ličnom planu: 

 - Bila sam stipendista "Inspira grupe", koja mi je omogućila učešće na prstižnom takmičenju "BizKod". Sem toga, stvorili su nam izuzetno prijatan i lep ambijent u kome možemo da ostvarujemo dobru međusobnu saradnju. Na kvalitetnoj računarskoj opremi koja odgovara našim potrebama, možemo da stičemo iskustvo i razvijamo veštine - dodaje Sara.

Viktor Rackov, student 3. godine, postigao je najbole rezultate u svojoj generaciji, i poneo titulu studenta generacije. 

- Zahvaljući "Inspira grupi" čiji sam stipendista bio dobio sam priliku da napredujem, stičem nova znanja i praktična iskustva. Opremanjem ove laboratorije, sada se ta iskustva mogu sticati i u samoj školi - kaže Viktor. Njegove ambicije su  da svoje znanje i iskustvo primeni u svojoj zemlji: -Pre svega, želim da učim, da napredujem na ličnom planu, a kada dođe prava prilika da je i iskoristim. Videćemo da li će to biti neki posao ili ću pokrenuti nešto svoje. 

U saradnji sa "Inspira grupom", obnovljena računarska laboratorija VTŠ-a

Saradnja "VTŠ-a" i "Inspire" ovim projektom ušla je u drugu deceniju. Prof dr Zlatko Čović, pomoćnik direktora za odnose sa javnošću i studentima, kaže da mu je izuzetno drago što je ova ustanova prepoznata od strane privrede kao cenjena državna visokoškolska ustanova koja školuje inženjerski kadar različitih profila. 

- "Inspira" je uvidela naš potencijal, i zato je i opremila ovaj prostor. Studenti su dobili mogućnost da u lepom prostoru savladavaju zahtevno gradivo i rešavaju teške zadatke koje dobijaju tokom školovanja. Mi želimo da ih motivišemo da ostanu u svom gradu, da nakon studija žive ovde, a ovo je jedan od načina da to učinimo - da im pokažemo da imaju mogućnosti - kaže Zlatko. 

U saradnji sa "Inspira grupom", obnovljena računarska laboratorija VTŠ-aI direktor "Inspire", Branimir Gajić, zadovoljan je saradnjom sa "VTŠ-om", ističući da je ona korisna za sve:

- Saradnjom sa mladima razvijamo nešto što je korisno za sve - razvijamo programerska znanja koja su potrebna tržištu, samim tim i firme imaju bolje kadrove. Studenti dobijaju priliku da pored akademskog, stiču i druga iskustva i dobijaju bolje uslove, škola postaje konkuretnija uslovima koje nudi, a benefit gradu je da mladi ostaju u njemu. Obrativši se studentima, direktor "Inspire" pozvao ih je da koriste svaku prilku da uče, da stiču nova iskustva, da prikupljaju znanja iz različitih oblasti, napomenuvši da je svako iskustvo dobro i vredno, jer čovek na taj način postaje samo bogatiji. 

Izvor: Subotica.com
Otvaranje obnovljene računarske laboratorije na VTŠ Otvaranje obnovljene računarske laboratorije na VTŠ Otvaranje obnovljene računarske laboratorije na VTŠ Otvaranje obnovljene računarske laboratorije na VTŠ Otvaranje obnovljene računarske laboratorije na VTŠ Otvaranje obnovljene računarske laboratorije na VTŠ Otvaranje obnovljene računarske laboratorije na VTŠ Otvaranje obnovljene računarske laboratorije na VTŠ
Pogledaj ostale fotografije
Postavljeno pre 11 meseci i 6 dana
Komentara: 1
Pregleda: 1745
Povezane teme

vtš

visoka tehnička škola strukovnih studija

zlatko čović

branimir gajić

inspira grupa

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.