Komentara: 63
Pregleda: 13249

U pucnjavi kod Hajdukova jedan migrant izgubio život

25.07.2023. u 13:54h
Izvor: Subotica.com
U pucnjavi kod Hajdukova jedan migrant izgubio život

U oružanom sukobu između migranata, koji se sinoć dogodio na periferiji Hajdukova u blizini auto-puta, jedno lice je izgubilo život.

- Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Subotici sinoć su, odmah po prijavi da se u šumi na periferiji naselja Hajdukovo čuju pucnji, izašli na mesto događaja i, pretragom terena u blizini auto-puta, zatekli beživotno telo državljanina Avganistana, kao i jednog njegovog povređenog sunarodnika – saopštili su u subotičkoj policiji. - Iz subotičke bolnice naknadno je prijavljeno da se kod njih nalazi još jedan povređeni migrant. Tokom ove pucnjave niko od naših državljana nije povređen, niti su naši građani bili neposredno ugroženi.

U Opštoj bolnici u Subotici potvrđeno je da su sinoć između 22 i 24 časa dovezena dva povređena migranta, mlađe životne dobi. Obojica su imala povrede nanete vatrenim oružjem u predelu donjih ekstremiteta.

-Povređeni su zbrinuti na Odeljenje ortopedije i kod jednog se planira operacija. Pacijenti nisu životno ugroženi i dobrog su vitalnog stanja - kažu u subotičkoj Opštoj bolnici.

Tokom noći i od jutros, na tom području su pripadnici Žandarmerije i Policijske uprave u Subotici koji, po nalogu nadležnog tužilaštva, intenzivno rade na utvrđivanju svih okolnosti pucnjave.

- Za sada ne znamo ni identitet nastradalog, niti izvršioca, koji još nije uhvaćen. Nadamo se da ćemo posle podataka dobijenih iz Preševa i drugih prihvatnih centara uspeti utvrdimo identitet nastradalog lica – potvrdio je Miroslav Krkelić, glavni tužilac Višeg javnog tužilaštva. - Od strane Višeg javnog tužilaštva u Subotici delo je kvalifikovano kao ubistvo iz čl. 113 Krivičnog zakonika, a u toku je sprovođenje pretkrivičnog postupka radi utvrđivanja svih relevantnih okolnosti događaja.

Pucnjava se dogodila u takozvanom Hever šoru, koji se nalazi daleko od samog naseljenog mesta. Međutim, kako saznajemo od meštana pucnji su se čuli dosta dugo i zvučali su kao da su blizu.

Noćna pucnjava se, međutim, nije dogodila samo nedaleko od Hajdukova, već i u Kikindi, Paliću, Horgošu i u Subotici.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 9 meseci i 1 nedelju
Komentara: 63
Pregleda: 13249

Povezana vest

Povezane teme

subotička policija

Policija Subotica

migranti

migranti u subotici

imigranti

ilegalni migranti

migrantska kriza

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.