Komentara: 39
Pregleda: 12849

U protekla 24 časa u Subotici registrovana 59 slučaja zaraze korona virusom

24.11.2020. u 13:41h > 16:31
Izvor: Subotica.com
Po podacima iz Zavoda za javno zdravlje, u protekla 24 časa u Severnobačkom okrugu su registrovana 83 slučaja zaraze korona virusom, najveći broj je sa teritorije Grada Subotice.
U protekla 24 časa u Subotici registrovana 59 slučaja zaraze korona virusom

U Srbiji po posslednjem izveštaju od 24. novembra, za 24 časa registrovano je 6.842 slučajeva zaraze korona virusom, a testirano je nešto preko 21,5 hiljada uzoraka. Po najnovijem izveštaju od danas, na teritoriji Severnobačkog upravnog okruga u protekla 24 časa registrovana su 83 slučaja infekcije, najveći broj zaraženih je u Subotici (59), slede Bačka Topola (13) I Mali Iđoš (11).

Po današnjem izveštaju iz subotičke bolnice za 24 časa u Kovid respiratornoj ambulanti obavljena su 63 pregleda, 13 pacijenata je zadržano na bolničkom lečenju, dok je 10 otpušteno na kućno lečenje i izolaciju. Na bolničkom lečenju u Kovid delu nalaze se 95 pacijenta, od čega osam na intenzivnoj nezi, svi na mehaničkoj ventilaciji.

Zavod za javno zdravlje u Subotici apeluje na sve da se nastavi sa neophodnim sprovođenjem proglašenih mera kontrole prenošenja bolesti kako bi se umanjile posledice trenda rasta broja obolelih, među kojima su najznačajnije poštovanje fizičke distance, obavezno nošenje zaštitnih maski u svim zatvorenim prostorima, posebno gde je veći broj ljudi, obaveznu primenu maske za hronične bolesnike i starije od 65 godina i na otvorenom i redovno pranje ruku odnosno upotreba dezinfekcionih sredstava na bazi alkohola.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 3 godine i 3 meseca
Komentara: 39
Pregleda: 12849

Povezana vest

Povezane teme

zavod za javno zdravlje

korona virus

epidemija korona virusa

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.