Komentara: 6
Pregleda: 7450

Od danas su na snazi nove epidemiološke mere

24.11.2020. u 09:00h
Izvor: Subotica.com
Danas su stupile na snagu nove epidemiološke mere u borbi protiv širenja zaraze korona virusom. Ugostiteljski objekti će moći da rade do 18 časova. U Subotici trenutno ima 92 pacijenta na bolničkom lečenju.
Od danas su na snazi nove epidemiološke mere

U poslednja 24 časa u Srbiji je zvanično potvrđeno 5.067 slučajeva zaraze korona virusom. S obzirom da uzlazni trend, sa blagom tendencijom stagnacije, koji traje sigurno unazad desetak dana, Vlada Srbije je u subotu donela novi set mera u borbi protiv širenja zaraze korona virusa.

Najnovije mere se mahom tiču radnog vremena ugostitelja koje se od danas ograničava do 18 časova, a ujedno se pooštrava kontrola korišćenja zaštitne maske u zatvorenom i na otvorenom prostoru, kao i u onim situacijama gde se ne mogu izbeći međuljudski kontakti, zatim obaveze nošenja zaštitne maske u vozilima javnog prevoza ali i poštovanja kućne izolacije.

Ove mere su ograničene na 10 dana, do 1. decembra, na vreme koje nadležni smatraju da će biti dovoljno da se pokaže da li mere daju rezultata.

Po poslednjem izveštaju iz subotičke bolnice (23.11.) za 24 časa u Kovid respiratornoj ambulanti obavljeno je 39 pregleda, 9 pacijenata je zadržano na bolničkom lečenju, dok su četiri otpuštena na kućno lečenje i izolaciju. Na bolničkom lečenju u Kovid delu nalaze se 92 pacijenta, od čega osam na intenzivnoj nezi, samo jedan nije na mehaničkoj ventilaciji.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 3 godine i 4 meseca
Komentara: 6
Pregleda: 7450

Povezana vest

Povezane teme

korona virus

epidemija korona virusa

epidemiološka situacija

korona

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.