Komentara: 46
Pregleda: 15491

U protekla 24 časa četiri osobe preminule od posledica zaraze korona virusom, gradonačelnik apeluje na još odgovornije ponašanje sugrađana

27.11.2020. u 12:32h
Izvor: Subotica.com
U protekla 24 časa četiri osobe preminule od posledica zaraze korona virusom, gradonačelnik apeluje na još odgovornije ponašanje sugrađana

Na bolničkom lečenju u Kovid delu Opšte bolnice Subotica trenutno je hospitalizovan 101 pacijent, u Kovid jedinici intenzivnog lečenja 14 pacijenta nalazi se na neinvazivnoj mehaničkoj ventilaciji, a od posledica korona virusa u poslednja 24 časa preminulo je četvoro ljudi.

Zbog pogoršanja epidemiološke situacije usled širenja epidemije zarazne bolesti kovid-19, gradonačelnik Subotice juče je doneo Odluku kojom se proglašava vanredna situacija za celu teritoriju grada.

Gradonačelnik Subotice, Stevan Bakić, u saopštenju dostavljenom medijima izrazio je u ime Grada, u svoje ime, saučešće porodicama preminulih i još jednom apelovao na Subotičane da budu odgovorni i poštuju preporučene epidemiološke mere.

- I za naš grad, i za mene lično, bila je ovo do sada najteža noć. Preminulo je, na našu veliku žalost, četvoro naših sugrađana. Molim sve građane Subotice da shvate ozbiljnost epidemiološke situacije u kojoj se trenutno nalazimo, da se ponašamo odgovornije nego ikad i da poštujemo preporučene preventivne mere, jer se samo na taj način možemo izboriti sa korona virusom - zaključuje Bakić.

U protekla 24 časa četiri osobe preminule od posledica zaraze korona virusom, gradonačelnik apeluje na još odgovornije ponašanje sugrađanaBakić je ponovio apele stručnjaka da je neophodno da se održava preporučena fizička distanca, da se izbegava zadržavanje i okupljanje na javnim mestima u zatvorenom i otvorenom prostoru i da se nose zaštitne maske.

- Apelujem posebno na mlađe ljude, ali i na njihove roditelje, da se suzdrže od organizovanja žurki, rođendana i drugih proslava. Molim sugrađane koji su pozitivni na korona virus, a slobodno se kreću gradom, da više ne krše meru samoizolacije, a osobe koje su bile u kontaktu sa potvrđenim slučajevima da ostanu u samoizolaciji 14 dana od poslednjeg kontakta - kaže gradonačelnik Bakić. - Moja obaveza, i ljudska i kao gradonačelnika, jeste da upozorim građane Subotice da će nadležne inspekcijske službe kažnjavati sve one koji se ne budu striktno pridržavali preporučenih epidemioloških mera.

Prvi čovek grada zahvalio se Subotičanima koji se ponašaju odgovorno i u skladu sa merama i preporukama, kao i medicinskim radnicima koji tokom pandemije svakodnevno rizikuju živote i bore se za sve nas.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 3 godine i 5 meseci
Komentara: 46
Pregleda: 15491

Povezana vest

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.