Komentara: 34
Pregleda: 11123

Dopremljeni dodatni respiratori za subotičku bolnicu

27.11.2020. u 17:04h > 18:11
Izvor: Subotica.com
U subotičku bolnicu juče su stigli novi respiratori i monitori namenjeni lečenju obolelih od korona virusa.
Dopremljeni dodatni respiratori za subotičku bolnicu

Zbog teške epidemiološke situacije i naglog porasta broja hospitalizovanih pacijenata sa težom kliničkom slikom u Opštoj bolnici Subotica, bila je neophodna hitna nabavka respiratora i monitora.

PRIMLJENO 8 KOVID PACIJENATA, 12 OTPUŠTENO NA KUĆNO LEČENJE - Po poslednjem izveštaju iz subotičke bolnice (27.11.), u Kovid respiratornoj ambulanti za 24 časa pregledano je 69 osoba, osam je zadržano na bolničkom lečenju, dvanaest je otpušteno na kućno lečenje, a u bolničkim krevetima trenutno su 104 pacijenta, četrnaest na respiratorima. Kao što smo ranije javili, u poslednja 24 časa preminule su četiri osobe.

Na zahtev subotičke bolnice hitno je odgovorio Pokrajinski sekretarijat za zdravstvo, te je pet respiratora i monitora dopremljeno istog dana.

- Zahvaljujući izuzetno brzoj reakciji pokrajinske vlade omogućeno je nesmetano pružanje medicinske pomoći respiratorno ugroženim Kovid pacijentima i pored toga što njihov broj raste iz dana u dan - naglašavaju iz subotičke bolnice.

Ovi respiratore će se u Subotici iskoristiti ne samo trenutno u vreme epidemije izazvane koronom, nego i za lečenje pacijenata koji su u najtežem stanju u koronarnoj jedinici intenzivne nege.

PODRŠKA MEDICINSKIM RADNICIMA!

U moru negativnih komentara na situaciju sa koronom, i načinom na kojim se Srbija i Subotica nose sa ovom bolešću koja je poremetila čitav svet, izdvojili bismo nekoliko postavljenih na našoj Fejsbuk stranici, a koji su podrška medicinskim radnicima!

- Hvala svima sa infektivnog i respiratornog odeljenja OB Subotica, zahvaljujući osoblju preživeo sam i trenutno se oporavljam od Korona virusa! Svim pacijentima želim brzo ozdravljenje, a zaposlenima puno sreće, snage i zdravlja u daljem radu i borbi za ljudski život! - napisao je Nenad Tumbas.

- Bravo! Da malo olakšaju osoblju koje je divno i požrtvovano. Lično iskustvo - poručuje Laura Kostadinovic.

- Malo podrške osoblju u bolnici, puno sreće i zdravlja. - dodaje Nikola Radulović

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 3 godine i 5 meseci
Komentara: 34
Pregleda: 11123

Povezane vesti

Povezane teme

subotička bolnica

respiratorne infekcije

korona virus

epidemija korona virusa

korona

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.