Komentara: 4
Pregleda: 2413
Foto

U Privrednoj komori održano predavanje na temu upotreba digitalne imovine u poslovanju

07.06.2024. u 16:38h
Izvor: Subotica.com
U Privrednoj komori održano predavanje na temu upotreba digitalne imovine u poslovanju

Pored objašnjenja šta je digitalna imovina, na predavanju u Regionalnoj privrednoj komori Subotica bilo je reči o njenoj primeni u poslovnom sektoru, mogućnostima prikupljanja dodatnog kapitala u poslovanju izdavanjem digitalnog tokena kod Komisije za hartije od vrednosti RS i NBS, primanju uplata iz zemlje i inostranstva u digitalnoj imovini, zakonskim okvirima, značaju usvajanja ove nove tehnologije i mogućnostima koje pruža u privredi i turizmu, investiranju...

Predavanje,koje ima za cilj da privrednim subjektima i građanstvu približili okvire i modele digitalne imovine i poslovanja njome,podržao je Pokrajinski sekretarijat za privredu i turizam,koji je prošle godine organizovao prvi Kripto karavan u našoj zemlji.

U Privrednoj komori održano predavanje na temu upotreba digitalne imovine u poslovanju

- Danas pričamo o sadašnjosti, jer da nije tako značilo bi da zatvaramo oči pred realnošću, da ne pratimo tokove svetske privrede i da ne želimo da pobeđujemo - poručio je Nenad Ivanišević, pokrajinski sekretar za privredu i turizam. - Digitalna imovina i sve što je vezano za nju je tema koju već više od godinu dana obrađujemo, što pokazuje opredeljenje Pokrajinskog sekretarijata za privredu i turizam. To je da našim privrednicima uvek u realnom vremenu prikažemo novine u poslovanju, a kako bi se oni pripremili za tržišnu utakmicu.

U Privrednoj komori održano predavanje na temu upotreba digitalne imovine u poslovanju

Inače, Pokrajinski sekretarijat za privredu i turizam sa Ekonomskim fakultetom u Subotici aplicirao za projekat koji je odobren od strane Evropske unije, u ukupnoj vrednosti od oko milion evra, a koji će realizovati sa partnerima iz Mađarske.

- Projekat se tičes upotrebe veštačke inteligencije u oblasti turizma i 1. jula u Gradskoj kući potpisaćemo  ugovor o njegovoj realizaciji - najavio je Ivanišević.

U Privrednoj komori održano predavanje na temu upotreba digitalne imovine u poslovanju

Organizator konferencije i seminara je agencija ,,CTB Crypto & Consulting“,čiji predavač Ivan Andrejević je koautor prve knjige koja obrađuje teme blokčejn tehnologija ,,Kripto revolucija".

- Srbija je bila među prvima u svetu koja je donela Zakon o digitalnoj imovini. U svetu trenutno imamo trku za regulativama kako bi što pre blokčejn tehnologija i kriptovalute počele da se koriste - naglasio je Andrejević. - Najbitnije za privredu i turizam jeste sama primena ove tehnologije, s obzirom da je blokčejn evoluirao i primena u svetu je više 5 odsto stanovništva.

U Privrednoj komori održano predavanje na temu upotreba digitalne imovine u poslovanjuPredavanje obuhvatilo je tri najznačajnija segmenta.

- Kao,prvo kako putem digitalne imovine može da se prikuplja kapital, drugo kako se višak slobodnih sredstava može uložiti u digitalnu imovinu i na taj način ostvariti određeni prinosi uz određenu dozu rizika. A treće je mogućnost transfera vrednosti putem digitalne imovine - kaže predavač Bogdan Vujović, pravni savetnik i brend ambasador pri kripto menjačnici ,,Crypto12" licenciranoj od strane Narodne Banke Srbije i Komisije za hartije od vrednosti. - Predstavljamo i korišćenje novčanika, menjačnice i berze, emitovanje tokena u privredi, pravne, računovodstvene i poreske regulative, investiranje sa kriptovalutama.

Izvor: Subotica.com
Predavanje o upotrebi digitalne imovine u poslovanju Predavanje o upotrebi digitalne imovine u poslovanju Predavanje o upotrebi digitalne imovine u poslovanju Predavanje o upotrebi digitalne imovine u poslovanju Predavanje o upotrebi digitalne imovine u poslovanju Predavanje o upotrebi digitalne imovine u poslovanju Predavanje o upotrebi digitalne imovine u poslovanju Predavanje o upotrebi digitalne imovine u poslovanju
Pogledaj ostale fotografije
Postavljeno pre 4 meseca i 2 nedelje
Komentara: 4
Pregleda: 2413
Povezane teme

regionalna privredna komora

regionalna privredna komora subotica

kriptovalute

digitalno poslovanje

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.