Komentara: 5
Pregleda: 9154

U pripremi novi energetski efikasniji vrelovod

04.10.2016. u 19:10h
Izvor: Subotica.com
Uoči grejne sezone koja bi zvanično trebalo da počne u subotu, JKP „Subotička toplana“ započelo je rekonstrukciju vrelovodnog priključka za objekat JKP „Vodovod i kanalizacija“.
U pripremi novi energetski efikasniji vrelovod

Nakon završetka grejne sezone uočeno je da je na ovom delu mreže bilo velikih gubitaka zbog zastarelosti termoizolacije starog voda. Uvođenjem nove tehnologije biće obezbeđena sigurnost snabdevanja a prema rečima glavnog inženjera distribucije u ovom preduzeću, Atile Abrahama, gubici će biti svedeni na minimum. Takođe, u Toplani naglašavaju da su brojne prednosti i u pogledu načina, kao i dinamike postavljanja cevi.

- Nažalost malo smo zakasnili sa radovima, jer se odužio postupak javnih nabavki. Izvođenje će biti mnogostruko brže, jer se primenjuje nova tehnologija sa fleksibilnim predizilovanim cevima. Cevi se isporučuju iz jednog dela, nema zavarivačkih ni dodatnih izolaterskih radova, koji bi odugovlačili izvođenje radova. Radovi će biti završeni do kraja nedelje, pa će i „Vodovod“ kao i ostatak grada dobiti grejanje. Trajnost cevi je do 50 godina. Tokom ove sezone ovo je druga rekonstrukcija, za objekat Trg Cara Jovana Nenada 1-5 prvi put smo primenili ovu tehnologiju - kaže Atila Abraham.

U pripremi novi energetski efikasniji vrelovod

U proteklih deset godina, JKP „Subotička Toplana“ je obnovila 95 odsto distributivne vrelovodne mreže, u dužini oko 45 km. Za preostalih 5 odsto mreže, koja se nalazi u zaštićenom gradskom jezgru, neophodno je usaglašavanje sa planiranim radovima.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 7 godina i 6 meseci
Komentara: 5
Pregleda: 9154
Povezane teme

jkp vodovod subotica

jkp vodovod i kanalizacija

subotička toplana

toplana subotica

grejanje

gradska toplana

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.