• Pregleda: 8734

U pripremi novi energetski efikasniji vrelovod

Uoči grejne sezone koja bi zvanično trebalo da počne u subotu, JKP „Subotička toplana“ započelo je rekonstrukciju vrelovodnog priključka za objekat JKP „Vodovod i kanalizacija“.
U pripremi novi energetski efikasniji vrelovod

Nakon završetka grejne sezone uočeno je da je na ovom delu mreže bilo velikih gubitaka zbog zastarelosti termoizolacije starog voda. Uvođenjem nove tehnologije biće obezbeđena sigurnost snabdevanja a prema rečima glavnog inženjera distribucije u ovom preduzeću, Atile Abrahama, gubici će biti svedeni na minimum. Takođe, u Toplani naglašavaju da su brojne prednosti i u pogledu načina, kao i dinamike postavljanja cevi.

- Nažalost malo smo zakasnili sa radovima, jer se odužio postupak javnih nabavki. Izvođenje će biti mnogostruko brže, jer se primenjuje nova tehnologija sa fleksibilnim predizilovanim cevima. Cevi se isporučuju iz jednog dela, nema zavarivačkih ni dodatnih izolaterskih radova, koji bi odugovlačili izvođenje radova. Radovi će biti završeni do kraja nedelje, pa će i „Vodovod“ kao i ostatak grada dobiti grejanje. Trajnost cevi je do 50 godina. Tokom ove sezone ovo je druga rekonstrukcija, za objekat Trg Cara Jovana Nenada 1-5 prvi put smo primenili ovu tehnologiju - kaže Atila Abraham.

U proteklih deset godina, JKP „Subotička Toplana“ je obnovila 95 odsto distributivne vrelovodne mreže, u dužini oko 45 km. Za preostalih 5 odsto mreže, koja se nalazi u zaštićenom gradskom jezgru, neophodno je usaglašavanje sa planiranim radovima.

Izvor: Subotica.com

povezane teme

5
DRUG Odgovori
Koliko je potrebno gluposti da građani subotice shvate "sve je isto samo njega nema "-. Ovo je jedno od javnih preduzeča koje neumorno nalazi načine i razloge da građanima uzima neopravdano i zadnji dinar a sve radi finansiranja političkih partija onih prije i ove sada. Dovoljno je reći da svako ko ima dvosoban stan godišnje da za "održavanje sistema" skoro 20 000 dinara, a da negovorimo o jeftinim sirovinama i toploj zimi u prošloj grejnoj sezoni. Samo zaposleni znaju da svoju platu koja ni malo nije niska uzimaju svaki mesec bez imalo griže savesti.
mirko Odgovori
Pozivam pisca ovog teksta da dođe i uveri se u aljkavost Toplane.
forest gamp Odgovori
earthworker Odgovori
bio wb40 gost kod pintera veceras na yu-eco i na pitanje kako se greje ladno kaze na drva! :D
DRUG Odgovori
Pokušao sam da se uzdržim i neulazim u polemiku ali moram se osvrnuti na komentar gospodina mirka. Poštujem pravo svakog građanina da iznosi svoje mišljenje ali gospodin mirko iako ima pravo da bude zadovoljan nije naveo ni jedan konkretan argument na samo mali broj činjenica koje sam naveo, da bi me demantovao. Dali dotični gospodin radi u tako socijalno odgovornom, i efikasnom preduzeću ili je funkcioner neke bivše a sada prešao u novu stranku na njemu ostaje da se sam izbori sa tim, ja sam izneo samo delić činjenica i svidelo se to njemu ili ne to je istina, a mogao bih navesti još veoma mnogo loših stvari kao i verovatno i neke pozitivne.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.