Komentara: 4
Pregleda: 2076

U Prihvatilištu smešteno 13 korisnika

05.01.2015. u 17:54h
Izvor: RTV Yueco
U Prihvatilištu za beskućnike u Gajevoj ulici 50 u proteklih pet dana  zbrinuto je 13 sugrađana. Zbog niskih temperatura Prihvatilište je počelo sa radom 31.decembra i biće otvoreno  dok vremenske prilike budu zahtevale da se ugroženim sugrađanima pruža pomoć i utočište.
U Prihvatilištu smešteno 13 korisnika

Problem smeštaja najugroženijih sugrađana je rešen u koordinaciji gradonačelnika, Gradskog veća, Centra za socijalni rad, Crvenog krsta i Karitasa.

Tokom prepodneva Prihvatilište je uglavnom prazno. Korisnici izađu iz objekata, kako bi prošetali ili prodavali  sekudarne sirovine i na taj način zaradili novac. Gabor Jurić ima 48 godina, iz Subotice je i kaže da u Prihvatilištu boravi od kada se otvorilo. Radio je nekada u Severu i Partizanu i dobio je otkaz.

Objekat na adresi Gajeva 50 za prihvat lica, koji se nađu u stanju socijalne potrebe bio je spreman još 29. decembra, ali je zvanično otvoren 31. decembra 2014. godine. Korisnici u objektu imaju tri obroka, mogu da se okupaju, prespavaju i gledaju televizor ili čitaju novine. Alkohol je strogo zabranjen.

Kapacitet Prihvatilišta iznosi 25 ležaja. U Crvenom krstu kažu  da je sutra zakazan lekarski pregled za sve korisnike.

Izvor: RTV Yueco
Postavljeno pre 9 godina i 4 meseca
Komentara: 4
Pregleda: 2076

Povezana vest

Povezane teme

crveni krst

prihvatilište za beskućnike

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.