Komentara: 109
Pregleda: 33668
Foto

U postupku protiv Polovine saslušani Laban, Radivojević i Vujović

31.08.2017. u 14:56h > 18:38
Izvor: Subotica.com
U postupku protiv Polovine saslušani Laban, Radivojević i Vujović

U Osnovnom javnom tužilaštvu u Subotici u istražnom postupku protiv Vladimira Polovine, koji se tereti zbog ugrožavanja bezbednosti, danas su u svojstvu oštećenih svedoka saslušani gradonačelnik Bogdan Laban i Predrag Radivojević, direktor JP za upravljanje putevima, urbanizam i stanovanje. Pored njih, kao svedok je saslušan i Spasoje Vujović.

Subotička policija podnela je prijavu protiv Polovine zbog lepljenja plakata sa natpisom „Bogdane, Bog je ljut“, zbog čega je u subotu uveče došlo do sukoba između njega i Labana. Incident je snimljen i na audio snimku se čuje kako gradonačelnik preti Polovini da će mu „iščupati grkljan“ i „obuti betonske cipele“ zbog lepljenja plakata i pretnji njemu i njegovoj porodici. Snimak koji je šokirao celu srpsku javnost, za sada, nije uzet kao dokazni materijal.

Saslušanje svedoka trajalo je od pola devet do pola tri, a niko od njih nije želeo da se obrati okupljenim medijima.

Vladimir Polovina je obećao da će se javnosti obratiti saopštenjem, ali je od toga u prvom momentu odustao, dok svi svedoci ne budu saslušani. U međuvremenu, obratio se medijima saopštenjem koje u nastavku u celosti prenosimo. 

U postupku protiv Polovine saslušani Laban, Radivojević i Vujović

SAOPŠTENJE ZA MEDIJE – VLADIMIR POLOVINA

Oglašavam se povodom incidenta koji se dogodio u subotu, 26.8.2017. godine u hotelu „Galerija" u Subotici, o kojem se prethodnih dana pisalo u medijima, a u kojem su kao glavni akteri navedeni gradonačelnik Subotice Bogdan Laban i ja. Od strane gradonačelnika bio sam pozvan na razgovor na koji sam se odazvao, međutim to je uglavnom bio monolog u kome je gradonačelnik na moj račun izneo najgore pretnje i uvrede, nakon kojih sam dobio i dva udarca od strane Spasoja Vujovića, koji se tu očigledno nalazio po gradonačelnikovom nalogu. O tome da li sam dobio batine ili ne, a o čemu se prethodnih dana spekulisalo u medijima, najbolje govori izveštaj iz subotičke bolnice od iste večeri u kome su mi konstatovane lake telesne povrede i koji imam u posedu. Nakon što sam otišao u policiju da prijavim ovaj incident, zadržan sam a kasnije i pritvoren uz objašnjenje da je protiv mene podneta prijava za ugrožavanje bezbednosti gradonačelnika. S obzirom da je taj postupak u toku, njega ne želim dalje da komentarišem.

Pretpostavljam da su plakati koji su se u Subotici pojavili prethodnog dana, na kojima je pisalo „Bogdane, Bog je ljut", bili glavni povod za ovaj razgovor i za nasilničko držanje gradonačelnika. Naglašavam da ti plakati predstavljaju tek poslednji izraz nezadovoljstva velikog broja članova Srpske napredne stranke u Subotici, kojoj i sam pripadam, prema bahatom, osionom i neodgovornom ponašanju lokalnog rukovodstva, na čijem je čelu gospodin Laban, koje traje duže vreme. Da li je otimanje FK „Bačka 1901" od bunjevačke zajednice koja ga je decenijama gradila, nasilno i uz falsifikovani pečat, i postavljanje Spasoja Vujovića – istog onog od kojeg sam zadobio udarce, za njegovog predsednika, pravi primer ko i kako treba da vodi klub sa najdužom tradicijom u Srbiji? Da li je gostovanje subotičkog dečjeg pozorišta u Gračanici, koja se prikazuje kao inostranstvo da bi se isplatile veće dnevnice, način na koji treba da se troše javna sredstva i štiti državni suverenitet? O problemima u vođenju Gradom i funkcionisanju lokalnog odbora SNS, ranije sam se već obraćao lokalnom rukovodstvu, međutim gospodin Laban me tada nije pozivao na razgovor.

Ograđujem se od lokalnih, ali i svih ostalih političkih subjekata koji su ovaj verbalni i fizički napad na mene odmah pokušali da iskoriste i da pokažu kako Bogdan Laban predstavlja isključivu sliku SNS, a njegovo ponašanje – način vođenja politike naše stranke. Na taj način uvređen sam ja lično, kao i velika većina članova naše stranke. Želim da naglasim da najveći broj članova subotičkog SNS, čine časni i pošteni ljudi koji ne podržavaju manir gospodina Labana u vođenju Grada niti rečnik iskazan u razgovoru sa mnom. Politika ne može biti čekanje i komentarisanje procesa koje drugi pokreću, već za nju treba imati hrabrosti, hrabrosti u preuzimanju odgovornosti i uobličavanju onoga što verujemo da je moguće. S tim u vezi neka gospoda iz opozicije koja su defilovala subotičkim i srpskim medijskim prostorom u vezi sa ovim slučajem počnu da se bave politikom, a dok ne budu pokazali jasnu volju i spremnost da vode, naše zasluge neka ostave nama. Bio sam, i ostajem privržen javnom interesu, međusobnom uvažavanju i otvorenom dijalogu kao osnovnim političkim vrednostima za koje se zalaže i centrala naše stranke, odnosno Srpska napredna stranka u celini, a u koju je gospodin Laban očigledno zalutao.

Vladimir Polovina

// kraj saopštenja

U postupku protiv Polovine saslušani Laban, Radivojević i Vujović

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 6 godina i 8 meseci
Komentara: 109
Pregleda: 33668

Povezane vesti

Povezane teme

Sud Subotica

bogdan laban

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.