Komentara: 1
Pregleda: 3064

U planu Vodovoda je izgradnja kolektora 2 i 7

29.12.2011. u 16:31h
Izvor: RTV Yueco
U planu Vodovoda je izgradnja kolektora 2 i 7

Ove godine je izgrađeno 10 kilometara vodovodne mreže u vrednosti 99.5 miliona dinara i četiri kilometra kanalizacione mreže u vrednosti od 12,5 miliona dinara. Među najznačajnijim investicijama ove godine je izgradnja magistralnog vodovoda povez Subotica -Palić, zatim zapadnog magistralnog vodovoda koji je obezbedio dovoljne količine pijaće vode za stanovnike Mali Bajmok, Peščara, Novo selo i Gat.Direktorka subotičkog Vodovoda Snežana Pejčić je istakla da u saradnji sa gradom intezivno traže najpovoljnije uslove za realizaciju nastavka izgradnje kolektora 7 i izgradnju kolektora 2, kao i Vodozahvata 2.

Naredne godine subotički Vodovod ima nameru da nastavi sa realizacijom Strategije razvoja vodosnabdevanja, odvođenja i prečišćavanja otpadnih voda do 2026.godine. U planu je izgradnja Postrojenja za tretman sirove vode za naselje Bački Vinogradi, prečistač u Bajmoku, kao i pronalaženje lokacije za deponovanje mulja u procesu prečišćavanja otpadnih voda.

U planu je i izgradnja potisnog kanalizacionog voda Subotica-palić i proširenje sekundarne kanalizacione mreže oko banjskog kompleksa Palić. Ukoliko se pronađe novac, jedna od prioritetnih investicija će biti izgradnja kolektora 2 i 7.

Od prvog januara naredne godine do prvog maja Vodovod realizuje promotivnu akciju u kojoj svi građani koji žele da se priključe na vodovodnu mrežu treba da izdvoje 20.000 dinara. 50 odsto plaćaju odmah, a ostatak novca na tri jednake rate.

Izvor: RTV Yueco
Postavljeno pre 12 godina i 3 meseca
Komentara: 1
Pregleda: 3064
Povezane teme

jkp vodovod i kanalizacija

vodovodna mreža

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.