Komentara: 2
Pregleda: 2143

U petak počinju sistematski pregledi za buduće prvake

21.01.2024. u 13:00h
U Dečjem dispanzeru u petak (26. januara) počinju sistematski pregledi za buduće đake prvake. Kako navode iz Doma zdravlja, pregledi će se vršiti po unapred utvrđenom rasporedu, odnosno svaki vrtić će dobiti svoj termin.
U petak počinju sistematski pregledi za buduće prvake

Iz Dečjeg dispanzera navode da će se sistematski pregledi za decu koja će naredne školske godine krenuti u prvi razred osnovne škole obavljati sve vreme dok traje upis, a potrebno je da se roditelji interesuju kod vaspitača o terminu za pregled.

- Na sistematski pregled treba poneti vakcinalni karton deteta, kao i nalaze od fizijatra i oftalmologa ukoliko su prethodno obavljeni pregledi u vrtićkim grupama - ističe dr Josipa Krajninger Parčetić, pedijatar u Dečjem dispanzeru.

U petak počinju sistematski pregledi za buduće prvakeObavezan sistematski pred polazak u prvi razred podrazumeva kompletan pedijatrijski pregled, posetu zubaru i logopedu, kao i imunizaciju vakcnama koje su Kalendarom o vakcinaciji predviđene za taj uzrast.

Konkretno, budući prvačići dobijaju dve vakcine - Tetraxim i MMR u obe ruke po jednu - precizira dr Krajninger - Ovu praksu organizacije sistematskih pregleda sprovodimo svake godine. Vrlo je efikasna i sva deca budu pregledana na vreme.

Postavljeno pre 3 meseca i 6 dana
Komentara: 2
Pregleda: 2143
Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.